Spring naar de content

Een haard kopen? Drie tips om rekening mee te houden

In de zoektocht naar uw droomhaard ontstaan er veel vragen en moet u enkele keuzes maken. Wij kunnen u helpen en zetten de belangrijkste aankooptips op een rij. Ons assortiment bestaat uit meerdere topmerken van alle soorten haarden & kachels, denk aan een fraaie inbouw houtkachel kopen of een ultra moderne gashaard. Er is altijd een oplossing die helemaal tegemoet komt aan uw woonwensen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Inspiratie opdoen
Ga allereerst onderzoeken welke haard u aanspreekt, er is namelijk zoveel keus en mogelijk. Kijk eens rond op het internet, bijvoorbeeld Pinterest, Instagram of talloze (woon)blogs staan vol met inspiratie. Wat spreekt het meeste aan als we kijken naar stijl, opstelling, materialen en kleuren? Bewaar al het moois dat u tegenkomt en maak hier bijvoorbeeld een moodboard van. Maar, bedenk vooral ook wat u niet aanspreekt. Zo kunt u direct uit het grote aanbod haarden & kachels veel afstrepen. Een prettige manier om sneller en makkelijker een keuze te maken. Want wat u mooi en de beste keuze vindt, is helemaal afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Het allerbelangrijkste is dat uw droom haard natuurlijk helemaal aansluit bij de stijl van het huis en de (woon)inrichting.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De plek van de haard
Een belangrijke keuze die u moet maken is het bepalen van de plek en opstelling van de haard. De plek rondom de haard wordt vaak gezien als de fijnste plek in de woning, maar dit hoeft niet perse uw woonkamer te zijn. Tegenwoordig is er steeds meer mogelijkheden voor het inbouwen en plaatsen van een haard op de plek waar u deze wenst. Denk bijvoorbeeld aan een losse vrijstaande kachel of een doorkijkhaard en geniet zo vanuit twee kanten van het mooiste vuurbeeld. Enorm populair op dit moment is een tv met geïntegreerde haard. In deze cinewall opstelling zit zowel uw tv en haard netjes weggewerkt. Een echte eyecatcher met tegelijkertijd de mogelijkheid voor praktische opbergruimte.

Zelf sfeer proeven en warmte voelen
Nadat u zelf een steeds betere indruk hebt van de keuze in uitvoeringen, maten en afwerkingen, wilt u uw droom haard natuurlijk in het echt bekijken. Daarvoor is er onze showroom, dé plek voor inspiratie en beleving. Bekijk vele voorbeeld opstellingen en ervaar zelf en van dichtbij de verschillen in bijvoorbeeld afwerking, kleur en vorm van de haard. Kom zelf eens sfeer proeven, loop rond in onze showroom en onze adviseurs beantwoorden al uw vragen en geven vrijblijvend advies.