Spring naar de content

Feeststemming

Hoofdredacteur Tom Kellerhuis blikt tussentijds terug op de coronapandemie: "Onder de (over)levenden heerst ondertussen toch wel iets van een feeststemming: jongens, we mogen weer, we zijn bevrijd."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tom Kellerhuis

Bij mij op de sportschool is het nieuwe normaal in de tweede week van juni alweer bijna verdwenen. Velen dragen geen mondkapjes meer, of alleen nog voor de vorm, zo half op de kin. Ik heb niet de indruk dat die krengen vaak ververst worden, dus het effect ervan zal sowieso matig zijn. De anderhalvemeterregel wordt nauwelijks meer gerespecteerd en ik merk ook dat men elkaar weer schaamteloos de hand durft te schudden en omhelst. Jong en oud, rijp en groen.

Toch is niet alles terug bij het oude. Ik zie nog steeds een aantal mensen van voor corona niet, vooral degenen die gezien hun leeftijd allang ingeënt zouden moeten zijn. Corona heeft ze, vermoed ik, angstiger gemaakt voor grote groepen. Of de epidemie heeft hun ooit moeizaam opgebouwde sportritme danig verstoord, en het duurt even voordat poging twee wordt ondernomen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen