Spring naar de content
bron: matthias giesen

Vakantie, eindelijk mag het weer

Ach, wat hebben we het gemist om met een cocktail aan het zwembad te zitten, in de Spaanse zon. Of op het strand van Barbados. Maar na flinke voorpret volgt, wanneer je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen, vaak deceptie. Toch blijven mensen iedere keer maar weer dat vliegtuig nemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Emma Brunt

Drie foto’s, drie stilstaande beelden, dat was genoeg om Alain de Botton van een tamelijk introverte schrijver te veranderen in een man die opeens schoon genoeg had van regenachtig Londen en pardoes een reis naar Barbados boekte. Het waren me de beelden dan ook wel: iconen in het droomlandschap van de reisbranche. Het eerste was dat van een strand met een enigszins scheef gewaaide palm en een zonsondergang op de achtergrond. Het tweede was dat van een vakantiehuisje met openslaande deuren naar het terras, uitzicht op zee, een glanzende houten vloer, een schaal vol bloemen en wit beddengoed. En het derde was dat van een strakblauwe hemel. Een en al verleiding dus, en een cliché dat we allemaal kennen. Stiekem wil iedereen eigenlijk elk jaar naar dat ideale strand, zeker nu, aangezien een deel van de wereld onlangs weer verkleurd is van ‘code oranje’ naar ‘code geel’. Maar waar is dat strand, bestaat het eigenlijk wel?

Eén ding is zeker en dat is dat je goed moet zoeken, want het toverwoord in dezen is ‘ongerept’ – onaangeraakt door het massatoerisme – en dat is een schaars goed geworden, ook al voordat Covid-19 de spoeling nog dunner maakte dan die al was.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap