Spring naar de content

Minder hoofdpijn door meerdere zonnebrillen

De tijd dat je er weer aan moet denken om je zonnebril mee te nemen, is weer aangebroken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Zonder zonnebril de auto in, kan er voor zorgen dat je meer met je ogen gaat knijpen. Dit knijpen heeft later op de dag hoofdpijn als gevolg. Zeker als je ook de hele dag veel met een beeldscherm werkt, is het dus verstandig je ogen verder zo veel mogelijk rust te gunnen. Maar wist je dat een zonnebril meer doet dan je ogen wat rust geven tegen zonlicht? 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het nut van een zonnebril

Een zonnebril kun je vergelijken met zonnebrandcrème. Zonnebrillen beschermen je ogen tegen de zon en de uv-straling die zonder bescherming nare gevolgen kan hebben voor je hoornvlies en netvlies. Ongefilterd zonlicht kan zelfs leiden tot blindheid. Een zonnebril draag je dus vooral om je ogen beschermen tegen een aantal ziektes zoals Cataract (Staar), Maculaire Degeneratie (netvliesveroudering) en oogkanker. 

Meerdere zonnebrillen

Je ogen zoveel mogelijk beschermen is dus verstandig. Gelukkig zijn er veel modellen in zowel heren als dames zonnebrillen. Kies altijd een bril die goed past. Er zijn niet voor niets aparte dames en heren zonnebrillen. Dit verschil maakt dat je niet alleen de looks ook een betere pasvorm hebt die daardoor ook betere bescherming geeft. Om te voorkomen dat je toch regelmatig zonder zonnebril bent, is het verstandig om gewoon meerdere zonnebrillen te hebben. Een voor in de auto, een voor thuis etc. 

Zon, sneeuw maar ook wind en zand

Dat een zonnebril fijn is bij sneeuw weet je waarschijnlijk al wel. Maar wist je dat zand ook ernstige irritatie en vervuiling van het oog kan veroorzaken. Op het strand draag je dus niet alleen een bril tegen de zon maar liever ook op dagen dat het bewolkt is. Naast zand kan ook wind je ogen schade aanrichten. Dat komt omdat de wind je ogen irriteren en uitdrogen. Zeker als je ogen gevoelig zijn, is het verstandig uit voorzorg een zonnebril te dragen. En daarnaast staat een zonnebril ook nog eens heel modieus.