Spring naar de content
bron: marcel van hoorn/anp

Speleoloog van het kwaad

Peter R. de Vries is het type terriër zonder wie slordig en onverschillig politiewerk ongecorrigeerd blijft, schrijft Jan Kuitenbrouwer: "Hij is een rechtlijnige drammer, een querulant misschien, maar een drammer en een querulant van de juiste soort."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

In 2005 ging Peter R. de Vries de politiek in. Zomaar, ineens. Hij gaf een persconferentie en kondigde de oprichting van de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang aan, de PRDV. Dat dit ook zijn initialen zijn, was volgens De Vries toeval.

Zijn medeoprichters waren Klaas Wilting, oud-politiewoordvoerder en BN-er, en Jan Nagel, freelance politiekepartijoprichter. Ze werden geadviseerd door Bram Peper, PvdA-mastodont en opiniepeiler Maurice de Hond. Om De Vries te vragen lijsttrekker te worden was een idee van die laatste. Die bedacht ook dat er een peiling moest komen om te bepalen hoeveel mensen het een goed idee vonden dat De Vries de politiek in ging. Het percentage moest minimaal 41 zijn, bepaalde De Vries, de opkomst bij de vorige verkiezingen plus één.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap