Spring naar de content
bron: pexels

6x gadgets die je in 2021 wilt proberen

Anno 2021 gaat een gemiddelde gadget verder dan basic telefoon accessoires. Natuurlijk vallen accessoires voor je smartphone óók onder gadgets die handig (en vaak vooral leuk) zijn, maar er is nog meer dan dat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wil je echter de laatste tech trends volgen en de nieuwste gadgets scoren? Lees dan vooral even verder. In dit artikel vind je maar liefst 6 tips voor nieuwe tot redelijk nieuwe gadgets die je in 2021 wilt proberen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zelf ontwerpen van smartphonehoesje 

Een trend die we al eerder zagen, is het smartphonehoesje dat je zelf kunt ontwerpen. Wanneer je net een nieuwe smartphone hebt aangeschaft, is het wel zo fijn om het toestel goed beschermd te hebben tegen mogelijke schade. Natuurlijk kun je in dat geval voor een standaard hoesje gaan, maar hoe leuk is het om je eigen smartphonehoesje te ontwerpen met een eigen foto? Dit kun je voor de meeste nieuwe telefoons maken, zoals een foto op een hoesje iPhone 12 pro of een hoesje voor een Samsung telefoon. Ga voor een mooie persoonlijke foto of kies voor een kleurrijk beeld van een onvergetelijke reis of een andere herinnering. Ook leuk: je kunt steeds vaker voor een GIFje (bewegend beeld) gaan op je smartphonehoesje.

Beweegbare standaard voor smartphone

Over smartphones gesproken: de kans is groot dat je sinds 2020 veel vanuit huis hebt gewerkt of dat misschien nog steeds wel doet. Om thuiswerken gemakkelijker te maken, zijn er het afgelopen jaar wat interessante ontwikkelingen op het gebied van tech en gadgets geweest. Een van die ontwikkelingen is de gemotoriseerde smartphonestandaard waar je je smartphone op kunt zetten. Wanneer je gebruik maakt van Zoom, Skype of zelfs TikTok en je de videofunctie dus aan hebt staan, volgt de standaard je bewegingen. Dat betekent dus dat je constant gefilmd wordt, ook al ga je naar de andere kant van de kamer. Ideaal voor lange virtuele meetings waarbij je af en toe even de benen wilt strekken.

Slimme speaker met stijlvol uiterlijk

In de laatste jaren zijn er heel wat draadloze en slimme speakers ontworpen. Bij deze speakers lag de nadruk voornamelijk op de werking en de kwaliteit van het apparaat. Mensen willen echter nog meer dan dat – zo’n speaker moet ook op de juiste stijlvolle manier in een interieur kunnen blenden. Dat vonden de producenten van de Beosound Emerge smart speaker ook. Zij ontwierpen een uniek item dat lijkt op een boek dat in de boekenkast staat. Dat terwijl er niets verloren gaat aan kwaliteit van het geluid. Door de ingebouwde subwoofer en mid-range driver geniet je optimaal van je favoriete muziek terwijl je de speaker niet opvallend ergens ziet staan. Ideaal voor in iedere woonkamer of je (thuis)kantoor.

Sterren kijken door de Vaonis Vespera smart telescope

Uren turen naar de hemel? Dat kan met je smartphone met behulp van verschillende soorten apps, zoals de gratis app Night Sky, maar dat kan ook met de slimme telescoop van Vaonis Vespera. Deze, ietwat prijzige, slimme telescoop is gekoppeld aan je smartphone of tablet en zendt de live-beelden vanuit de telescoop direct uit op je beeldscherm. Net als bij een app waarmee je het heelal kunt bekijken en analyseren, krijg je hierbij allerlei educatieve en interessante informatie te zien. Denk bijvoorbeeld aan de stand van de sterren en planeten en informatie over satellieten, sterrenbeelden en de Melkweg. Het grootste voordeel van deze gadget? Je kunt lekker onder de warme dekens liggen, terwijl je live naar het heelal kijkt, mits het apparaat met internet verbonden is. Bijzonder, toch?

Apple Watch 6 als multifunctioneel apparaat

Smartwatches zijn niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Grote kans dat je er zelf eentje hebt. De slimme horloges van Apple gaan nog net iets verder dan een standaard watch die je activiteiten registreert. Het is een multifunctioneel apparaat waarmee je kunt bellen, mailen, foto’s op afstand kunt maken, een hartfilmpje kunt maken en je stappen bij kunt houden. In tijden van een pandemie is de watch helemaal ideaal, omdat het apparaat je gezondheid bijhoudt. De Apple Watch series 6 is dan ook zeker een slimme gadget om in de gaten te houden wanneer je eens wilt proeven van deze technologie.

Slimme deurbel voor optimale beveiliging

Tot slot mag de slimme deurbel niet ontbreken in het lijstje met gadgets voor 2021. Steeds meer mensen kiezen voor een slimme deurbel met video om zo van een afstand te kunnen zien of er en wie er voor de deur staat. Dit item heeft door de jaren heen flink wat ontwikkelingen doorgemaakt, waardoor het apparaat tegenwoordig een slimme en veilige toevoeging is aan je woning. Je kunt bijvoorbeeld alerts instellen waarbij je een melding krijgt wanneer er iemand voor je deur staat zonder aan te bellen. Ook met aanbellen krijg je een notificatie waarna je via de bijbehorende app kunt zien wie het is. Je kunt zelfs via het slimme systeem op je smartphone of tablet praten met degene die voor de deur staat – ook wanneer je er zelf niet bent.