Spring naar de content

Binnenkort verhuizen? Met deze tips bespaar je een hoop kosten

Verbouwen, schilderen, nieuwe meubels kopen… Verhuizen is een energie- én geldvretende aangelegenheid. Op zoek naar manieren om de kosten nog enigszins te drukken? Met de volgende tips kun je in ieder geval een hoop geld besparen op de verhuizing.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
  1. Zelf verhuizen 

Het begint al bij de keuze: verhuis ik zelf met wat hulp van vrienden of schakel ik een verhuisbedrijf in? Het goedkoopste ben je meestal uit wanneer je het zelf aanpakt, mits de afstand tussen het oude en nieuwe huis niet te ver is natuurlijk. Anders ben je alsnog een hele hoop geld kwijt aan brandstof, ervan uitgaande dat je meerdere keren heen en weer moet rijden…  

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
  1. Vergelijk verhuisbedrijven

Besteed je het toch liever uit aan professionals? Begrijpelijk, je bespaart hier niet alleen een hoop energie mee, maar het gaat ook nog eens vele malen vlugger allemaal. Wel is het aan te raden om je van tevoren goed te verdiepen in de verhuisbedrijven die beschikbaar zijn en dus niet zomaar de eerste de beste inschakelt. Verhuisbedrijven kunnen namelijk behoorlijk verschillen in prijs en werkwijze. Op zoek naar een handig overzicht? Kijk dan bij verhuisoffertes.com, om zo per stad of regio een passend verhuisbedrijf te vinden. Van Amsterdam tot Arnhem en van Groningen tot Eindhoven, op de handige vergelijkingssite zie je gemakkelijk een overzicht van verhuisbedrijven met klantwaarderingen én de gemiddelde prijzen per regio. Ook kun je geheel vrijblijvend offertes aanvragen. 

  1. Verhuisdozen lenen 

Goede, stevige verhuisdozen zijn heel belangrijk om je spullen veilig en intact van A naar B te verhuizen. Maar… verhuisdozen zijn ook best prijzig. Daarom kun je een aantal dingen doen om hier flink op te besparen. Zo kun je verhuisdozen lenen van vrienden, verhuisdozen voor een zacht prijsje overkopen via Marktplaats, in de aanloop naar je verhuizing stevige dozen van pakketjes opsparen of een aantal stevige bananendozen van de supermarkt meenemen. Schakel je hoe dan ook een verhuisbedrijf in? Informeer dan ook even naar hun mogelijkheden wat betreft het gebruik van verhuisdozen. Veel verhuisbedrijven bieden namelijk de optie om verhuisdozen van hen te lenen. 

  1. Verhuizen tijdens daluren

Verhuisbedrijven rekenen nog wel eens verschillende tarieven vanwege dal- en piekuren. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn, dan kun je het beste doordeweeks overdag verhuizen. In het weekend en tijdens avonduren kan het namelijk zijn dat je een extra toeslag betaalt.