Spring naar de content
bron: pexels

Stijlvolle mode 2021: wat dragen we deze zomer?

Comfortabele broeken, oversized shirts en zachte truien. De zomer van 2021 lijkt vooral in het teken te staan van zogeheten ‘post-pandemic fashion’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Volgens fashion psycholoog Shakaila Forbes-Bell gaan we heus ooit terug naar de strakke jeans en nette blouses, maar staat de zomermode nu in ieder geval in het teken van comfort. Wil je er toch nog een beetje stijlvol uitzien op een warme zomerdag? Lees hier meer over de modetrends voor de zomer van 2021.

Verandering in modetrends door lockdown

Voordat je meer te weten komt over de modetrends van dit seizoen, zoals een heerlijke badstof polo of een zachte hoodie, is het interessant om te weten waar de trends van het moment vandaan komen. Daar is eigenlijk maar één boosdoener bij aan te wijzen: de lockdowns die ontstaan zijn door de wereldwijde coronacrisis. Overal ter wereld moest men ineens van een leven vol activiteiten buitenshuis binnen blijven om te werken en te leven. Logischerwijs gebeurde dat niet in een driedelig pak, maar in comfortabele kleding zoals een joggingpak, leggings en grote truien en shirts.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Naast het feit dat dit soort kleding gemaakt is om comfort te bieden, voelden de meeste mensen ook niet meer echt de druk om zich op te doffen. Er waren, naast de Zoom-sessies, toch weinig mensen die je zag. Uiteindelijk bleek dat je met hele fijne en comfortabele kleding ook nog eens te gekke looks kon maken. Een Zoom-sessie met je baas of een collega kan immers wel in een joggingbroek en een polo van zacht materiaal, zoals badstof. Een interessante ontwikkeling; helemaal wanneer je kijkt naar de modetrends van deze zomer. Zelfs nu we wel weer naar buiten kunnen, is het stiekem nog heerlijk om dat in een comfortabele look te doen.

Stijlvolle huispakken – ook voor buiten

Een van de items die absoluut niet mag ontbreken in je post-corona garderobe is een mooi huispak. Misschien heb je de dag thuis wel versleten in een matchy trainingsbroek en trui. Houd die gedachte even vast, maar ga dan voor een stijlvolle combinatie. Denk bijvoorbeeld aan een badstof polo met een lekkere zachte broek die ook van badstof gemaakt is. Of kies voor een andere zachte stof, zoals zijde of linnen. Ga het liefst voor een echt goede match waarbij de top en de broek dezelfde kleur hebben. De modekleuren van deze zomer zijn onder andere lichtblauw, roestkleur, mentholgroen en een warme kleur geel die wel iets op oranje lijkt.

Oversized hoodies en shirts

Trek je toch liever een fijne spijkerbroek aan? In dat geval heb je deze zomer de keuze uit heel wat oversized exemplaren. Waar we vorig jaar de trend van de flared jeans voor dames zagen, is het nu tijd voor wijde broeken. Denk hierbij aan broeken die vanaf de bovenkant al wijd uitlopen; van die baggy exemplaren zoals we die al eens in de jaren 90 zagen. Deze broeken worden massaal gecombineerd met oversized shirts en zelfs hoodies voor de wat frissere dagen. Zo’n hoodie kun je perfect gebruiken als zomerjas in de avond. Kies het liefst voor een item van katoen of een andere natuurlijke stof voor het optimale comfort.

Oogverblindende kamerjassen en kimono’s

Wat ook zeker interessant is om te benoemen is de trend van de kamerjassen en kimono’s. Het is natuurlijk niet heel vreemd dat deze kledingstukken het afgelopen jaar in trek waren. Wat zo bijzonder is aan deze modetrend is dat je tegenwoordig heel wat prachtige, unieke en vooral kleurrijke kamerjassen kunt scoren. Deze jassen zijn heel goed te dragen in je dagelijkse look! Combineer bijvoorbeeld een kleurrijke kimono met een zomers jurkje of ga voor een effen kamerjas op een stoere jeans en een paar sneakers. Binnenshuis is de kamerjas of kimono ook nog eens ideaal om te dragen wanneer je het fris hebt of wanneer je net uit bent komt. Kortom: de kimono en/of kamerjas is een blijvertje.

Hoe zit dat met schoeisel deze zomer?

Bij de bovenstaande looks past eigenlijk maar één soort schoen: de slipperschoen en andere instappers die hier op lijken. Slippers die je zo aan kunt schieten of instappers waarbij je de veters niet hoeft te strikken zijn het ultieme voorbeeld van comfort. Ze zijn niet alleen eenvoudig en snel aan te trekken; een beetje een kwalitatieve schoen zit ook nog eens enorm lekker. Dit schoeisel gaat direct vanuit de lockdown mee naar de zomertrends in 2021. Je hebt de komende maanden waarschijnlijk toch niet veel andere soort schoenen nodig! Extra tip: er is ontzettend veel keuze op het gebied van slipperschoenen. Koop een trendy en stijlvol exemplaar en je kunt er ook gewoon mee naar het terras.