Spring naar de content
bron: Arthur van Amerongen

Och waas ik maar beej mooder thoês gebleve: de Limburgse ziel van Sharon Kovacs

In Palmela sprak Arthur van Amerongen met Sharon Kovacs onder meer over Limburgse smartlappen en Amy Winehouse. "Ik bezocht haar stamkroegen, zat aan het water met daklozen en junks die me vertelden dat iedereen dol op Amy was en haar gratis dope gaf. Dat vond ik heel tragisch."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Ik heb in mijn dertigjarige journalistieke loopbaan maar één keer een muzikant geïnterviewd: Little Richard. Ik kom zo op Sharon Kovacs maar laat ik zoals gewoonlijk met een sappige anekdote uit mijn oude doos beginnen. Richard Wayne Penniman - dat is andere koek dan Locomotiefje Oosterhuis, boppers - speelde in 1996 op North Sea Jazz en door DIBA International Concerts in Sneek was mij een exclusief interview met de wereldster beloofd. 

Dick en Baukje van DIBA, twee geweldige Friezen, hadden Fats Domino, Ray Charles, Chuck Berry en de Dubliners in hun stal én Little Richard. Ik kon het goed vinden met die twee eigenzinnige cowboys en alles leek in kannen en kruiken. Na zijn ronkende optreden bij North Sea Jazz wilde de ietwat grillige meneer Penniman echter ineens geen interview geven, maar misschien later wel tijdens zijn Europese tournee, die begon in Den Haag. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap