Spring naar de content
bron: pexels

Waarom fusies slim kunnen zijn

Waarom het soms goed is om twee hele verschillende bedrijven samen te brengen, is eigenlijk heel eenvoudig. Maar laten we het eens uitleggen aan de hand van rashonden. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

We horen je denken… maar wist je dat er op dit moment meer dan 340 erkende hondenrassen zijn? Toch komen er nog steeds kruisingen bij. En dat is omdat je op die manier het goede van twee rassen in één nieuw ras kunt samenbrengen en je ook nog eens een sterkere hond krijgt. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Neem de poedel…

In de jaren 50 was de poedel erg populair. Een lief aandoenlijk maar zeker ook heel slim hondje. Toch nam de populariteit af. Waarom daar kun je over speculeren. Tot iemand bedacht de goede eigenschappen te kruisen met de net zo slimme en sociale Labrador Retriever. Het resultaat een wat grotere intelligente en vriendelijke hond maar met een krullenvacht die niet verhaart. 

Een uniek product kan geweldig zijn, maar wat als de markt te klein wordt. In de hondenwereld te vergelijken met de Shiba Inu daar een mooi voorbeeld van. Hij oogt als een perfecte knuffelbeer uit de speelgoedwinkel, maar in de praktijk is er maar een klein aantal personen die ook het karakter van deze eigenwijze hond echt aantrekkelijk vinden. 

Een kruising is het beste van twee

Is er altijd maar één mogelijkheid? Nee de kruising of fusie heeft vooral te maken met wat je wil dat de uitkomst zal zijn. Bij de kruising met de Labrador Retriever is dat een grotere niet verharende hond. Bij de kruising tussen de Mini Poedel met de Maltezer, de Maltipoo, is dat een lief hondje met een schattig uiterlijk en speels karaktertje. Een hondje dat je graag wil behagen en daardoor eenvoudig te trainen is en dus geschikt voor elke beginnende hondenliefhebber. 

Bij de Cockapoo was een energiek hondje de bedoeling. Hiervoor werd de Poedel gekruist met de Cocker Spaniels. Het resultaat is een hondje dat niet alleen slim en loyaal is, ook veel energie heeft en gek is op veel aandacht. 

De vraag is, welke ander bedrijf geeft jou het beste eindresultaat?