Spring naar de content
bron: pexels

Een hond van de zaak

Werk je thuis, dan is de kans groot dat je te lang achter je laptop blijft zitten. Daarbij heb je niet meer dat  fietstochtje naar het werk of de wandeling van de parkeerplaats naar kantoor. En vind je het lastig om jezelf te dwingen tussen de middag een pauze te nemen of na je werk even een blokje om te lopen? Met een hond doe je het vanzelf.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Voor je werk even frisse buitenlucht, tussen de middag even achter de laptop vandaan en/of na je werk even alles van je af laten glijden. Het is niet alleen stres verlagend, je wordt er ook nog eens veel productiever van. Gek dus eigenlijk dat naast een fiets van de zaak, een hond van de zaak nog niet bestaat. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een klein of groot rondje? 

Heb je genoeg ruimte in huis, dan kun je voor een grotere hond kiezen. Heb je beperkt ruimte of wil je het rondje wandelen klein houden, dan is een kleinere hond handiger. Wissel je thuiswerken en kantoordagen af, kies dan geen hond met verlatingsangst zoals de Pomeriaan. Dit vriendelijk en slimme hondje is namelijk niet graag alleen. 

Hou je van wandelen en heb je de ruimte, dan is een Labradoodle een heerlijke hond voor in huis. Deze sociale en zeker heel slimme hond is een kruising tussen een poedel en een labrador retriever. Het voordeel is alleen dat deze viervoeter zijn krullen niet verliest en je van haren op de bank of het tapijt dus geen last zult hebben. Hierdoor is er ook minder kans op een allergie.  

Een vast ritmeHou jij van een vast ritme, dan is de Australische Herder jouw ideale partner in crime. Deze hond houdt van gezelligheid maar ook van regelmaat. Hij is slim en gehoorzaam maar wil dus wel graag elke dag op tijd zijn eten, op dezelfde tijden naar buiten en zelfs bedtijd is heilig. Buiten heeft hij overigens een behoorlijke energie en doordat de hond super intelligent is, heb je wel wat ervaring nodig om hem de baas te blijven. Misschien een goede oefening in managen.