Spring naar de content
bron: Gabriël Kousbroek

Alligator met avocado

G.H.B. is op culinair avontuur in Bolivia. Na het welkomstdiner in La Paz bezoekt hij een worstelwedstrijd van cholita’s, inheemse vrouwen met lange vlechten en bolhoeden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door G.H.B. Hiltermann

Queridos amigos y amigas! Wat ben ik in mijn nopjes met het ausweis van Pfizer waarmee ik probleemloos naar het wonderschone La Paz kon vliegen met de geweldige luchtvaartmaatschappij Boliviana de Aviación. Ik hoor de wat oudere lezers – degenen die de oorlog nog hebben medegemaakt – al brommen: maakt G.H.B. nu een heuse Godwin? De wet van Godwin is zoals u weet in 1990 bedacht door Mike Godwin en luidt: als een online-discussie maar lang genoeg duurt, trekt een van de deelnemers bestimmt een keer een vergelijking met de nazi’s. Uiteraard schreef ik ‘ausweis’ doelbewust, omdat de zogeheten ontkenners mijn Pfizer-brevet vergelijken met de Jodenster. 

Nou, die negationisten moeten dan maar lekker de antisemiet uithangen in hun treurige appartementjes in de banlieues van Lelystad, met behang dat okergeel is van de nicotine en met een schurftige bouvier die Hercules of Thor heet. Straks mogen ze niet eens meer naar de Action als ze geen Pfizer-ster op hun rafelige hemd en andere vodden dragen! 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap