Spring naar de content
bron: pexels

Kies eens voor andere raambekleding in de keuken

Veel mensen kiezen in de keuken voor raambekleding die glad is, zodat deze gemakkelijk is schoon te maken. Het gevolg is dat je overal in Nederland jaloezieën voor keukenramen ziet hangen. Deze jaloezieën kunnen net de sfeer van de rest van het huis versterken, maar wat nu als je in de rest van je huis schitterende dupligordijnen, ook wel plisségordijnen genoemd, hebt hangen? Dan vallen de jaloezieën in de keuken flink uit de toon. Het is dus fijn om te weten dat je, ook in de keuken, heel goed dupligordijnen kunt gebruiken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hoe zit dat met vet en vuil?

De kans dat een raam waar je een dupligordijn voor wilt hangen zich direct boven de kookplaat bevindt is minimaal. En dus is het niet waarschijnlijk dat de dupligordijnen die je in de keuken gaat gebruiken erg vies of vet zullen worden. Natuurlijk kunnen (kleine) vliegjes en stof zich nestelen in de honingraatstructuur van de plisségordijnen. Je kunt deze gemakkelijk verwijderen door even te blazen of door de stofzuiger met een schone, zachte borstelkop te gebruiken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Is er onverhoopt toch een vlek ontstaan in het dupligordijn? Dan kun je deze verwijderen met een zo goed als droge doek. Het textiel van de dupligordijnen is kwetsbaar, het is dus niet verstandig om flink te wrijven. Ook het gebruik van schoonmaakmiddelen wordt afgeraden.

Dupligordijnen zijn er in veel verschillende kleuren

Je kunt met dupligordijnen werkelijk alle kanten op. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren. Zo kun je precies die sfeer creëren die past bij jouw keuken. Je kunt online keuken inspiratie opdoen om te zien wat jij mooi vindt en wat juist niet.

Twijfel je tussen verschillende kleuren? Dan kun je online gratis kleurstalen aanvragen. Deze kleurstalen heb je al met een paar dagen in huis. Heb je je keuze gemaakt? Neem dan contact op met Veneta.com voor de gratis inmeetservice. De dupligordijnen worden dan op maat gemaakt voor het mooiste resultaat.

Top down of bottom up?

Een groot voordeel van dupligordijnen is dat ze zowel top down als bottom up gebruikt kunnen worden. Het spreekt voor zich dat ze het complete raam kunnen bedekken, ook dakramen en draai-kiepramen. Door de functie top down en bottom up kun je het licht in je huis zo regelen dat het altijd goed “valt”. Niet meer de zon in je ogen tijdens het eten en geen verpieterde planten meer in de vensterbank. De dupligordijnen zijn onafhankelijk van elkaar te stellen. Er is zelfs een handige stok bij te verkrijgen om de bovenkant goed te kunnen stellen.