Spring naar de content

Wat is belangrijk bij het installeren van vloerisolatie?

Een groot voordeel van het isoleren van uw huis is dat u de kosten van uw energierekening verlaagt door de isolatie van uw huis te verbeteren. Isolatie werkt door het vasthouden van warmte in uw huis, waardoor uw huis de temperatuur constanter en comfortabeler kan houden voor u en uw gezin.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

 Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u de isolatie van uw huis kunt verbeteren, waaronder het bouwen van een brandwerend dak, het isoleren van uw zolder en muren, het isoleren van de fundering en de vloer, en de aanschaf van energiezuinige apparaten en andere modernisering technieken. Als u van plan bent om veranderingen aan uw huis aan te brengen, moet u de tijd nemen om te onderzoeken wat de beste opties zijn voor uw specifieke huis. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het proces van het installeren van vloerisolatie is niet bijzonder moeilijk. Er zijn echter enkele belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden en die van invloed kunnen zijn op het eindproduct. Een van deze factoren is het type ondervloer dat u heeft. Bepaalde soorten ondervloeren zijn beter geschikt voor bepaalde soorten vloerisolatie. Als u niet zeker bent over de beste oplossing voor uw huis, kunt u het beste contact opnemen met een professioneel isolatiebedrijf. Zij kunnen u een grondige kijk geven op wat de beste optie is voor uw huis en waar de ruimte in uw huis waarschijnlijk het meeste werk nodig heeft.

Sommige vochtwerende materialen zijn waarschijnlijk geschikter dan andere als het gaat om vloerisolatie. Wat de materialen betreft, zult u waarschijnlijk massief rubber en epoxy willen vermijden. Hoewel ze goed werken in vochtige omgevingen, isoleren ze niet goed tegen warmte. Om deze reden moet u waarschijnlijk het gebruik van rubber in uw zolder of muren vermijden. Als u kunt, probeer ze dan af te dichten met een waterbestendig afdichtmiddel. 

Als het gaat om het isoleren van uw betonnen vloeren, zult u waarschijnlijk merken dat warmte-isolatie beter is dan de andere methoden. Betonnen vloeren zijn, van nature, goed te isoleren. Warmte wordt van de vloer afgevoerd, terwijl de stevigheid van het beton betekent dat de warmte die door de vloer komt, niet wordt overgedragen naar het plafond of andere delen van uw huis. Als u in een ouder huis woont, is warmte-isolatie helaas niet meer zo effectief als het ooit was.

Het aanbrengen van een dekvloer is de beste manier om ervoor te zorgen dat u de isolatie heeft die u nodig heeft, ongeacht het type vloer. Een dekvloer is eenvoudigweg een laag isolatie die op de bodem, de zijkanten en de bovenkant van uw betonplaat wordt aangebracht. Het soort beton dat u hebt, het soort isolatie dat u kiest en de hoeveelheid warmteverlies die u wilt vermijden, bepalen samen welk type dekvloer u moet installeren.