Spring naar de content

Nieuwe iPhone kopen? Denk aan het milieu

Ben je op zoek naar een opvolger van je huidige toestel? Verdiep je dan eens in de duurzame mogelijkheden die je tegenwoordig hebt om bij te dragen aan een circulaire economie. We kunnen goed voorstellen dat je geen idee hebt waar je informatie kunt vinden over de duurzame iPhones. Daarom leggen wij je precies uit hoe het zit en hoe je deze zelf kunt kopen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Duurzame iPhones

Een duurzame iPhone wordt ook wel een refurbished iPhone genoemd. Refurbished betekent het reviseren, poetsen en het controleren van het toestel zodat deze weer verkocht kan worden in uitstekende staat, het toestel is dus al eens eerder verkocht en wordt weer klaargemaakt om opnieuw verkocht te worden. In de meeste gevallen worden deze duurzame iPhones verkocht in een uiterlijke staat waar deze er zo goed als nieuw uitziet. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Wat is het verschil met een nieuwe iPhone?

Voor een nieuwe iPhone worden worden veel kostbare grondstoffen gebruikt. Door voor een refurbished toestel te kiezen bespaar je het milieu de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van een nieuwe iPhone.

Voor de productie van bijvoorbeeld een iPhone 6 wordt maar liefst 129 gram schaarse grondstoffen gebruikt die nodig zijn voor de productie van het toestel, de verschillende grondstoffen die gebruikt worden kan je in de afbeelding hieronder zien welke afkomstig is van FixjeiPhone.

Wat bespaar je nog meer?

Naast dat een refurbished iPhone enorm duurzaam is en e-waste vermindert bespaart het ook flink op de aanschafwaarde. Zo bespaar je met een refurbished iPhone 11 tot 40% ten opzichte van een nieuwe, tel uit je winst! Bij oudere iPhone modellen kan het verschil in de aanschafprijs tussen een refurbished en een nieuw toestel nog groter zijn.

Kies voor zekerheid, koop refurbished met het Keurmerk

Wanneer je bent overtuigd om een refurbished toestel te kopen dan is het belangrijk om de iPhone aan te schaffen bij een webwinkel die vertrouwen is. Tegenwoordig duiken er veel kleinere bedrijven op die deze toestellen ook verkopen maar soms de garantie minder goed kunnen afhandelen. 

Let bij het zoeken naar een refurbished toestel altijd goed op grote keurmerken zoals het Thuiswinkel Waarborg. In de refurbished iPhone branche is er momenteel ook een Keurmerk Refurbished opgesteld waar 6 aanbieders zijn aangesloten. Het keurmerk scheidt het kaf van het koren en zorgt dat je kunt genieten van een goed en prachtig toestel. Een refurbished iPhone wordt altijd geleverd met 2 jaar garantie en 14 dagen garantie waardoor je geen enkel risico loopt. Refurbished is dus een duurzame keus die niet alleen bijdraagt aan een beter milieu maar ook een flink bedrag bespaart ten opzichte van een nieuwe iPhone, wat kies jij?