Spring naar de content

Versterk je team met een teambuildingstrip

Medewerkers zijn erg belangrijk voor een bedrijf. Het is dus niet gek dat teambuildingsactiviteiten regelmatig worden ingezet om medewerkers te inspireren, motiveren en behouden. Om een blijvend effect te creëren, is het belangrijk dat je je teambuildingsactiviteiten op de juiste manier inzet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Werkrelaties versterken
Of je ze nu wel of niet leuk vindt: collega’s spelen vaak een grote rol in je leven. Daarom is het fijn als de band tussen collega’s goed is. Uit onderzoek van marktonderzoekbureau Multiscope is zelfs gebleken dat de band met je collega’s direct in verband staat met hoe blij je bent met je werk. En hoe beter de band tussen collega’s is, hoe beter de samenwerking. In het boek ‘De vijf frustraties van teamwork’ beschrijft Patrick Lencioni vijf valkuilen voor goed teamwork. Punten zoals te weinig vertrouwen, angst voor conflicten en gebrek aan betrokkenheid komen aan bod. Maar ook te weinig verantwoordelijkheid vanuit de teamleden en onvoldoende aandacht voor de resultaten. Om te kunnen werken aan een sterk team, is het belangrijk om goed zicht te hebben op de persoonlijkheden in je team.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Groepsdynamiek op de werkvloer
Met veel verschillende collega’s heb je automatisch te maken met diverse persoonlijkheden. Er zijn meerdere tools om de verschillende persoonlijkheidsprofielen, inclusief kenmerken, kwaliteiten en valkuilen, in kaart te brengen. Advocaat-psycholoog Dr. William Marston bracht in 1928 in zijn boek ‘Emotions of normal people’ de vier meest opvallende gedragsstijlen en bijbehorende emoties in kaart. Zijn doel was om mensen inzicht te geven in hun eigen gedrag en in dat van hun medemens. Want als mensen elkaar beter begrijpen, kunnen ze hun interactie, communicatie en samenwerking verbeteren. 

De DISC gedragstest is ontwikkeld door Dr. William Marston en is nog steeds populair bij veel organisaties. Met een vragenlijst krijg je eenvoudig inzicht in de gedragsstijlen van je teamleden, die worden gekoppeld aan een kleur. Mensen met een rode kleur hebben bijvoorbeeld een voorkeur voor een assertieve en taakgerichte aanpak, en mensen met een groene kleur geven de voorkeur aan een mensgerichte en introverte benadering. Medewerkers krijgen met deze analyse meer inzicht in hun eigen persoonlijkheid en ze leren hun collega’s beter begrijpen. Met de uitslagen van de test kun je de krachten met elkaar binden, het team versterken en uiteindelijk beter samenwerken. Deze test wordt ook vaak ingezet bij sollicitatieprocedures, om te kijken of het karakter van de sollicitant in het huidige team past. 

Een sterker team met teambuildingsactiviteiten
Als je de verschillende karakters van je team in beeld hebt, kun je de stap zetten om de teambuilding te versterken. Voor sommige medewerkers klinkt teambuilding als een bedrijfsuitje waarbij je min of meer gedwongen wordt om suffe spelletjes te doen. Collega’s die normaal gesproken geen contact hebben, moeten nu verplicht met elkaar optrekken en doen alsof ze goed met elkaar kunnen omgaan. Maar achter de teambuildingsactiviteiten zit altijd een serieuze reden. Onderzoek wijst uit dat teambuilding de effectiviteit van een team kan versterken. Teambuilding is dus niet alleen maar leuk, het is ook nuttig. Je kunt teambuildingsactiviteiten in te zetten om elkaar beter te leren kennen, om conflicten op te lossen of om samen de koers uit te zetten. Het is belangrijk dat je de juiste wijze, timing en activiteit inzet om het gewenste resultaat te halen. 

Teambuilding 2.0 met een teambuildingstrip
Bij een teambuildingsactiviteit is het belangrijk dat je uit de werksfeer komt. Zoek dus een informele setting op waarbij je even uit de dagelijkse sleur stapt. Edgeplore biedt ‘teamversterkende reizen’ waarbij je altijd een stap buiten de comfortzone zet. Bij de bedrijfsreizen ga je samen met collega’s, relaties of partners op reis naar een inspirerende bestemming. Samen stap je uit de dagelijkse bubbel, waardoor je sneller een band creëert en de gewenste resultaten kunt behalen. Met een expert werk je voor, tijdens en na de trip aan individuele of gezamenlijke skills. Denk bijvoorbeeld aan een trip waarbij een gedragsexpert de verschillende karakters van de medewerkers analyseert. De medewerkers leren elkaar beter kennen en ze leren hoe hun karakters elkaar in bepaalde situaties kunnen versterken. Met een teambuildingsreis versterk je de teambuilding én je maakt herinneringen voor het leven. Een bedrijfsreis is ideaal om effecten op de lange termijn te realiseren en impact te maken.