Spring naar de content
bron: pexels

Drie tips voor het starten van een bedrijf aan huis

Door de pandemie zijn relatief veel mensen ontslagen. Zij zijn vervolgens op zoek gegaan naar een nieuwe baan, maar kunnen ook een andere bron van inkomsten vinden. Zo is het zelfs mogelijk om een eigen bedrijf op te starten met behulp van een zakelijke lening. Heb je al genoeg geld op je rekening staan? Het is dan niet eens nodig om een lening af te sluiten voor je bedrijf aan huis. Het is hierbij wel van belang om een zakelijke rekening te regelen, terwijl je ook de onderstaande tips moet gebruiken. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Bepaal wat je gaat verkopen

Er komt veel kijken bij het starten van een bedrijf, maar de eerste plaats om te beginnen is om erachter te komen wat je van plan bent te verkopen. Je succes als bedrijf hangt af van je vermogen om producten of diensten aan je klanten te verkopen. Bedenk een lijst met ideeën voor producten of diensten die je kunt aanbieden. Van daaruit moet je de volgende vragen overwegen:

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee
  • Is er vraag naar dit product of deze dienst?
  • Welke voordelen heeft dit voor mijn klanten?
  • Zou ik dit product of deze dienst kopen?
  • Wat zou ik in rekening kunnen brengen?

Kom met een bedrijfsidee

Een belangrijke stap bij het starten van een klein bedrijf aan huis is het bedenken van een winnend bedrijfsidee. Idealiter ontwikkel je een zakelijke onderneming waarvoor je een rekening via bank.nl kunt afsluiten die je interesseert en voorziet in een behoefte in de markt. Een goede manier om dit te doen is door een probleem te identificeren dat je frustreert. Is er een probleem dat je voortdurend tegenkomt en waarvan je zou willen dat iemand het zou oplossen? Dat kan je volgende zakelijke onderneming zijn waarmee je dat probleem kunt oplossen.

Schrijf een businessplan

Vervolgens schrijf je een businessplan. Een businessplan zal je helpen om duidelijkheid te krijgen als je aan de slag gaat, en het zal enorm helpen als je besluit om in de toekomst financiering voor kleine bedrijven aan te vragen. Bij het schrijven van het businessplan is het van belang om eerst online onderzoek te doen naar hoe je dit precies doet. Ook kun je de hulp van experts op dit gebied inschakelen om ervoor te zorgen dat je het plan perfect schrijft. Dit zal echt het begin van je nieuwe onderneming zijn, dus een businessplan is zeker van belang.