Spring naar de content
bron: pexels

Drie redenen waarom je zou moeten leren motorrijden

Motorrijden in moderne en drukke straten is gevaarlijk, oncomfortabel en vaak onpraktisch, dus zou je überhaupt overwegen om te gaan rijden?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Nou, omdat het ook gewoon heel erg leuk kan zijn! In sommige gevallen is het simpelweg juist praktischer dan het reizen met de auto, terwijl het ook nog eens goed kan zijn voor je gezondheid. Je motor theorie examen oefenen en halen is daarom zeker een aanrader, al moet je natuurlijk ook het praktijk examen nog halen. Vaak leer je dit wat sneller dan de theorie. Gelukkig kun je gebruik maken van online theorie examen oefenen waardoor je hier ook zeker voor gaat slagen. Vervolgens kun je de onderstaande voordelen van het motorrijden echt ervaren. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Niet oncomfortabeler dan een auto 

Deze reden is natuurlijk volledig subjectief, maar het moet toch erger zijn om 300 kilometer per dag voorovergebogen op een motor te zitten dan dezelfde reis in een auto te maken? We zouden zeggen: nee, helemaal niet. En waarom? Nou, want zelfs op een motor kan het vermogen om je lichaam uit te rekken en te bewegen eigenlijk meer fysiek ontspannend zijn dan urenlang op een autostoeltje te moeten zitten. Bovendien zijn er motorfietsen die speciaal ontworpen zijn om je de mogelijkheid te geven om je te bewegen. Als je een van deze tweewielers hebt dan zul je zeker meer kunnen ontspannen tijdens je motorrit ten opzichte van dezelfde autorit. Een kentekencheck uitvoeren moet je overigens altijd doen voordat je een motor (of auto) koopt!  

Kan goed zijn voor je gezondheid

Het gebruik van de weg kan gevaarlijk zijn, zeker op de motor. Je kunt hier echt niet omheen, maar wist je dat motorrijden ook goed voor je gezondheid kan zijn? Je hoeft maar een paar minuten met een motorrijder te praten over hoe het rijden hem laat voelen voordat je al het anekdotische bewijs hebt dat je nodig hebt om te bewijzen dat fietsen mensen gelukkiger kan maken. Eind 2018 ontdekte een onderzoek van het Semel Institute for Neuroscience and Human Behaviour aan de University of California, Los Angeles bovendien precies hetzelfde. In het door Harley-Davidson gesponsorde onderzoek registreerden UCLA-onderzoekers de hersenactiviteit en hormoonspiegels van meer dan 50 motorrijders voor, tijdens en na een fietstocht en ontdekten dat er een aantal potentiële mentale en zelfs fysieke voordelen zijn van het motorrijden. 

Kan praktischer zijn dan een autorit

Als je de weers- en regensituatie negeert die een motorrit behoorlijk zwaar kan maken, zijn er een paar andere onpraktischheden van motorrijden waarvan je waarschijnlijk al op de hoogte bent; beperkte bagage, kleine brandstoftanks en dus een beperkte actieradius, te veel uitrusting om op- en af ​​te stappen als je stopt, ga zo maar door. Toch kan het rijden op een motor alsnog praktischer zijn dan het reizen in een auto. Dit is vooral het geval tijdens het spitsuur. In een vierwieler sta je mogelijk hierdoor urenlang in de file, maar op de motor heb je hier geen last van. Vaak kun je je door de file manoeuvreren waardoor je alsnog op tijd thuis bent voor het avondeten!