Spring naar de content

Helft van werkend Nederland moet bijscholing in eigen tijd regelen

Blijven leren naast het werk is dus een belangrijk onderwerp in veel bedrijven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

In slechts één op de vijf (21%) gevallen wordt er niets geregeld door de werkgever voor medewerkers die verder willen leren. Daartegenover staat vijftien procent van de werkenden in Nederland die door de werkgever is verplicht om een opleiding te volgen.

Financiële steun
Medewerkers die een opleiding willen volgen naast het werk moeten hier wellicht wat vrije tijd voor inleveren, maar voor de kosten kunnen zij regelmatig bij de werkgever aankloppen. Zo geeft 52 procent van de Nederlanders aan dat hun werkgever de studiekosten vergoed als zij willen doorleren. 

Sven Tump, Directeur bij NCOI Opleidingen: “De kennis en kunde van medewerkers is ontzettend waardevol om kwaliteit te blijven leveren als organisatie. Het is dan ook van groot belang dat deze kennis en kunde actueel blijft. Het investeren in de opleiding van medewerkers staat gelijk aan het investeren in de organisatie. Het is goed om te zien dat steeds meer werkgevers hun werknemers stimuleren om verder te leren. Het is echter wel belangrijk dat werkgevers zo’n traject ook faciliteren: door bijvoorbeeld het bieden van tijd of het vergoeden van studiekosten.”

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Kader: Over NCOI Opleidingen

NCOI Opleidingen is 25 jaar geleden opgericht met als doel kwalitatieve en erkende opleidingen af te stemmen op de leerbehoeften van werkenden en werkzoekenden. Inmiddels is NCOI Opleidingen met meer 1.250 opleidingen en trainingen uitgegroeid tot de grootste opleider van werkend Nederland en toonaangevend op het gebied van praktijkgericht opleiden en leren. Met onze unieke aanpak sluiten we aan op de kennis en vaardigheden waar volwassenen al over beschikken. Werkervaring en werkpraktijk staan daarbij centraal. Zo combineren we een motiverende en praktische aanpak met een efficiënte en flexibele leeromgeving. Deze bijzondere combinatie heeft al tienduizenden volwassenen aan een erkend diploma geholpen. NCOI Opleidingen is onderdeel van NCOI Groep, de grootste particuliere onderwijsinstelling van Nederland. NCOI Groep heeft als missie leven lang ontwikkelen voor iedereen mogelijk te maken