Spring naar de content

De perfecte trouwringen vinden: zo lukt het!

Het regelen van een bruiloft is niet niks. Hier gaat veel tijd en moeite inzitten, want er moet een hoop geregeld worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het kiezen van de trouwdatum, het zoeken naar een toffe trouwlocatie in Utrecht, Amsterdam, aan het strand of een hele andere locatie, het regelen van de catering en decoratie en ga zo maar door. Wat ook een belangrijk onderdeel is van het plannen van de bruiloft, is het uitzoeken van de trouwringen. Dit kan echter nog best lastig zijn. Benieuwd hoe jullie samen de perfecte trouwringen kunnen vinden? Wij geven je wat handige tips in dit artikel!

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het budget bepalen

Een eerste handige stap bij het zoeken naar de perfecte trouwringen, is het bepalen van het budget. Met trouwringen kun je het namelijk echt zo gek maken als je zelf wilt. Trouwringen zijn er namelijk in veel verschillende prijsklassen. Bepaal samen met je partner van tevoren hoeveel je hier maximaal aan kwijt wilt zijn. Dat maakt het zoeken naar de geschikte trouwringen namelijk een stuk makkelijker. Denk bij het nadenken over het budget ook goed na over het materiaal dat je kiest voor de trouwringen. Zo is zilver bijvoorbeeld goedkoper dan goud en is bijvoorbeeld witgoud weer wat duurder dan geel goud. Kijk van tevoren wat jullie mooi vinden en kies op basis daarvan het juiste budget!

De stijl en het ontwerp bepalen

Trouwringen zijn er in allerlei varianten, waardoor de keuze reuze is. Dit maakt het misschien wel lastig om definitief te kiezen voor een bepaalde trouwring. Het kan daarom geen kwaad om vooraf al een beetje te kijken naar wat jullie beiden mooi vinden. Ga eens op zoek naar een stijl of ontwerp dat jullie graag eens willen proberen. Verzamel inspiratie, bijvoorbeeld op internet of op een platform als Pinterest. Zodra jullie al een beetje beter weten wat voor soort stijl trouwringen jullie zoeken, wordt het makkelijker bij de juwelier om wat toffe trouwringen te passen en om een definitieve keuze te maken.

Kies de trouwringen op tijd

Het is niet handig om het kiezen van de trouwringen tot het laatste moment te bewaren. Probeer dit echt op tijd te doen. Aangeraden wordt om dit zo’n drie maanden voor de bruiloft te regelen. Dit is verstandig om te doen, omdat het goed mogelijk is dat de trouwringen op maat gemaakt moeten worden en moeten worden gegraveerd. Dit kan best een tijdje duren en dat ga je dus niet meer redden als je past last minute op zoek gaat naar de perfecte trouwringen. Ga dus op tijd op zoek naar inspiratie voor mooie trouwringen en breng ruim van tevoren een bezoekje aan de juwelier!
Naast het regelen van de trouwringen is ook het vinden van de ideale trouwlocatie natuurlijk een belangrijke stap in het organiseren van de bruiloft. De trouwlocatie speelt namelijk een grote rol in het bepalen van de sfeer van deze grote dag. Op zoek naar toffe trouwlocaties voor jullie bruiloft? Neem dan zeker eens een kijkje op weddingspaces.com.