Spring naar de content

Is een financiële opleiding iets voor jou?

Hou jij van orde in een het bedrijf? Ben jij het type dat graag alles beheert en overzichtelijk heeft en van cijfers houdt? Dan is een opleiding bedrijfsadministratie iets voor jou. Je bent na het behalen van je diploma een succesvolle financial die weet hoe een administratie juist te voeren is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Als de administratie op orde is, vormt dit de basis van een goedlopend bedrijf. Het is daarom belangrijk dat de boekhouding netjes is. Tijdens de opleiding bedrijfsadministratie aan de Staan Academy leer je hier alles over. Het is een onderdeel van het programma moderne bedrijfsadministratie en bestaat uit zes (wekelijkse) dagdelen. Een opleiding die tegenwoordig erg populair is, aangezien financiële professionals veel gevraagd zijn. Je dient niet per se een vooropleiding te hebben wil je met deze opleiding starten. Je kunt zelfs met dit diploma op zak bij een aantal hbo-opleidingen terecht als je verder wilt leren.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat ga je leren?

Je krijgt te maken met jaaroverzichten, inkomsten, uitgaven, wat is de vermogensbehoefte van het bedrijf en ook zeker komt de belastingdienst voorbij. Er dient namelijk regelmatig aangifte te worden gedaan en als de boekhouding op orde is, wordt dit een eenvoudige en snelle klus. Er wordt veel aandacht besteed aan het leren hoe een goede boekhouding eruit ziet. Daarnaast leer je alles over budgettering, projectadministratie, over de financiële administratie en hoe je een goede resultatenrekening opmaakt. Enthousiaste leraren, die werkzaam in het veld zijn, leren je de fijne kneepjes van het vak op een doeltreffende manier. De lessen zijn zoveel mogelijk op praktijkgericht, zodat je als je eenmaal aan het werk bent, zelfstandig te werk kunt gaan.

Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig berekeningen en boekingen te maken. Ook kun je de financiële administratie zo inrichten dat deze inzichtelijk wordt voor iedereen. Je bent het belangrijkste  aanspreekpunt op het gebied van de financiële administratie. Het is belangrijk dat je je opgedane kennis weet toe te passen op een zelfstandige manier.

Staan Academy

Staan Academy is een opleidingsinstituut dat sinds 2010 voor alle financiële professionals een uitgebreid opleidingsprogramma aanbiedt. Het volgen van een goede opleiding helpt je op weg om een goede basis te creëren om succesvol te zijn binnen Accounting en Control. Staan Academy is een onderdeel van Staan Finance & Consultancy. Een bedrijf dat door middel van onder andere rekruteren ervoor zorgt dat de juiste mensen op de juiste plekken terecht komen wat werk betreft. Kennis, ondernemerschap, integriteit, assertiviteit en betrokkenheid zijn belangrijke termen waar zij voor staan. 

Alle cursussen die Staan Academy aanbieden, zijn via een open inschrijving toegankelijk of op maat gemaakt voor inhouse programma’s. Na het volgen van bedrijfsadministratie, heb je recht op PE-punten. Deze zijn vereist voor Register Controllers, Register Accountants en gecertificeerde CMA’s. 

Inhoud lespakket

In totaal heb je zes dagdelen les. Een les per week. Het lespakket bestaat uit het lesgeld, de materialen, de examenkosten, en eten en drinken. In totaal zijn er tien plekken beschikbaar voor het volgen van deze opleiding.