Spring naar de content
bron: pexels

Hoe gaat de kerstperiode eruit zien in 2021?

Hoe gaat de kersperiode eruit zien in 2021? Wat we in ieder geval weten, is dat er meer kerstpakketten zullen worden uitgedeeld. Maar hoe zit dat precies met het vieren van kerst en het kerstdiner? Wat is er zoal mogelijk dit jaar? Wij zochten uit hoe kerst er in 2021 uit zal gaan zien en stellen je in dit artikel geheel op de hoogte.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Kerst in wat grotere kring
Vorig jaar rond kerst liepen de coronabesmettingen sterk op, wat ook te merken was in de ziekenhuizen. Daardoor zaten versoepelingen er even niet in en was het een ietwat sobere kerst. Er mochten slechts 3 volwassenen per dag aanwezig zijn, waarbij er sprake moest zijn van 1,5 meter afstand. De horeca was gesloten. Dit jaar is dit echter geheel anders en zal, zoals het er nu naar uitziet, kerst weer in een grotere kring plaatsvinden. Er is op dit moment afstand genomen van de 1,5 meter regel en de horeca is weer geopend mits er nu nog een QR code getoond moet worden. De vooruitzichten lijken in elk geval positief en er zal naar verwachting ook geen speciale regel zijn voor kleinere groepen rond de kerstdagen.

Samen dineren
Samen dineren in kleine kring was anno 2020 niet zo gezellig als anders. Je kon niet iedereen van je familie zien die je wilde zien en moest het beperken tot een gezelschap van 3. Dit jaar zal je weer volop samen kunnen dineren. En hoe zal dit diner dan gaan plaatsvinden? We zagen dat vorig jaar veel meer eten in supermarkten werd gehaald of besteld. Ook werd er meer eten besteld bij lokale specialisten, zoals slagers. Dit kwam doordat de horeca gesloten was en mensen hier ook niet uit eten konden gaan. Naar verwachting zullen mensen tijdens de feestdagen van 2021 meer de horeca gaan bezoeken en zal het aantal bestellingen bij supermarkten en lokale specialisten ietwat afnemen. Dit is echter geheel afhankelijk van welke ontwikkelingen zich tussen nu en kerst voor zullen doen. Een pandemie is immers niet te sturen.

Blijf voorzichtig
Met de feestdagen van 2021 raden we het zeker aan om toch voorzichtig te blijven. Je zal je wellicht zeker aan de regels van het kabinet houden, maar het kan wel lastig te overzien zijn hoe groot je sociale bubbel precies is. Weet je met hoeveel mensen je dagelijks contact hebt en hoeveel contacten zij dagelijks hebben? Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken tijdens de feestdagen, is het goed om voorzichtig te zijn en ook bezoekers van te voren te vragen naar hun contacten. Wij wensen je alvast fijne feestdagen toe!