Spring naar de content
bron: pexels

We mogen weer naar het buitenland vliegen

De kleurcodes van veel landen verspringen inmiddels van rood naar oranje en van oranje naar geel. Reizen naar het buitenland wordt dus weer aantrekkelijk nu veel landen hun grenzen weer open stellen voor gasten uit het buitenland.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Actuele informatie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Voordat je je gaat oriënteren is het raadzaam om je goed in te lezen welke landen weer Nederlanders willen ontvangen. Een betrouwbare bron hiervoor is de site Nederlandwereldwijd.nl. Hierop kun je alle kleurcodes ter wereld bekijken. Vanaf oranje zijn er weer mogelijkheden. Al is het beter te wachten op geel of groen, zodat je zeker weet dat je een prettige reis zult hebben. Kijk vooral ook dagelijks want het verkeerslicht voor het wereldvervoer kan zo van oranje op rood springen. Opgepast dus ! Zo staat de code van Amerika nu nog op oranje en worden er nog geen toeristen of zakenreizigers toegelaten. Toch valt er op internet te lezen dat het Amerikaanse toelatingsbeleid binnen enkele weken gaat veranderen. Zo zullen reizigers uit het buitenland die gaan vliegen met een geldig vaccinatiebewijs weer aan boord kunnen stappen. Dat zal vanaf begin november waarschijnlijk weer mogelijk zijn. Zo laat pandemie coördinator Jeff Zients van het Witte Huis weten.

Oriënteren

Je kunt je ondertussen online oriënteren wanneer en hoe je wilt gaan vliegen. De site skyscanner is daar een goede hulp bij. Misschien ben je na de afgelopen zomervakantie in eigen land wel toe aan een korte stedentrip of ga je liever iets verder maar liefst wel binnen de Europese grenzen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een korte vakantie op een eiland. Je hebt dan altijd het gevoel dat je in een heel ander werelddeel zit terwijl er veel eilanden zijn die relatief dichtbij zijn. Al eens gedacht aan de Portugese Azoren, dan is dit eiland beslist een aanrader binnen Europa. Bovendien kun je er gewoon met je Euro’s betalen, dat is altijd handig zonder dat je steeds koersen hoeft om te rekenen.

Cultuur & Historie

Naast een korte trip kun je je nu ook alvast voorbereiden op langere reizen. Als ultieme cultuurliefhebber hou je niet alleen van om in de historie van een land te duiken ook laat je je graag culinair verrassen. Al lange tijd loop je met de gedachte rond om het grootste land ter wereld te bezoeken. Misschien denk je hierbij het eerste aan Canada, maar Rusland is bijna twee keer zo groot. En staat wat grootte betreft met stip op nummer één. Als kunstliefhebber heb je onmiddellijk Sint Petersburg in gedachten. Na Moskou is dit de grootste stad van Rusland. Sint Petersburg staat bekend als belangrijk cultureel en wetenschappelijk centrum. Bovendien zijn er tal van architectonische hoogstandjes te vinden die ooit in de rijke historie van de stad gebouwd zijn. Als liefhebber van architectuur kun je in deze stad echt je hart ophalen want in Sint Petersburg zijn een groot aantal bijzondere gebouwen te vinden. Daarbij staat museum het Hermitage bovenaan je verlanglijstje. Je kunt bijna niet wachten om de daar aanwezige kunstschatten te mogen bewonderen. Wat jou betreft kan de reis naar Rusland niet snel genoeg beginnen.