Spring naar de content
bron: pexels

Geld lenen? Verdiep je eerst in de voorwaarden

Geld lenen kost geld, iedereen kent deze regel wel. Je hoort en ziet het namelijk overal voorbij komen. Het is wel echt waar, want geld lenen betekent ook weer terugbetalen en vaak is dat met rente. Je moet het hele bedrag dus weer terugbetalen. Daarom is geld lenen ook niet altijd even makkelijk, want een bank wil zeker weten dat je het ook weer terug kan betalen. Geld lenen zonder bkr, kan dat? En hoe werkt dat? Hier lees je meer over geld lenen en BKR registraties.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Alles kost geld

Je betaalt tegenwoordig overal de hoofdprijs voor, alles kost geld. Daarom moet je soms ook gewoon lenen om iets te kunnen kopen. Je kunt om heel veel redenen geld gaan lenen. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, nieuwe woning, het strarten van een bedrijf, een bruiloft, studie, auto of zonnepanelen. Dit is een kleine greep uit de vele redenen om geld te gaan lenen. Voor de bank is de reden ook belangrijk, omdat ze dan weten waar het geld dat ze uitlenen naartoe gaat en of je dit mogelijk kan terugbetalen. Je kan vele soorten bedragen lenen, van 100 euro tot wel 50.000 euro of meer. Het is maar net hoeveel je nodig hebt voor hetgeen waar je geld voor nodig hebt en wat je wil lenen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Geld lenen zonder bkr

BKR is Bureau Krediet Registratie, dat van elke persoon met een in Nederland afgesloten krediet een elektronisch dossier bijhoudt in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Geld lenen zonder BKR, dat kan. Kredietverstrekkers zijn verplicht na te gaan of je geen negatieve BKR registratie hebt. Wel kan je zonder BKR een minilening doen. Een minilening is een lening tot 1500 euro. Deze lening is door vrijwel iedereen gemakkelijk online aan te vragen. Je hoeft hierbij geen papierwerk aan te tonen. Wel vraagt men van je dat je de lening in relatief korte tijd ook weer terug betaalt.

Direct geld lenen

Snel geld lenen dat wil iedereen wel, Over het algemeen is geld lenen zonder papieren en documenten alleen mogelijk als je geld gaat lenen van bekenden of familie of wanneer je kiest voor een minilening. Dan heb je direct geld.