Spring naar de content
bron: pexels

Alles over borstvoeding & opvolgmelk (flesvoeding)

Het geven van borst*- of flesvoeding is een veelbesproken onderwerp. Zodra je zwanger bent, krijg je al snel de vraag hoe jij je kindje wil voeden. Borstvoeding is natuurlijk het beste, maar wat zijn de alternatieven als je dat niet kunt of wilt. Hieronder hebben we verschillende mogelijkheden op een rij gezet. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

*Mocht je willen overstappen van borstvoeding naar flesvoeding overleg dit dan altijd eerst met je consultatiebureau / arts.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Borstvoeding geven

Moedermelk zit vol met voedingsstoffen die je kleintje beschermen en voeden en is daarom de beste voeding voor je kindje. Er zitten afweerstoffen en vitamines in die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling. Daarom wordt voor minstens de eerste zes maanden het geven van borstvoeding geadviseerd. Daarnaast brengt het ook andere voordelen met zich mee. Het natuurlijk ook het voordeligste en heb je het altijd bij je.

Flesvoeding geven

Maar wat als je geen borstvoeding kunt geven? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je toch voor opvolgmelk kiest. Het kiezen voor opvolgmelk is dan een geschikt alternatief. 

Koemelk of geitenmelk als basis voor opvolgmelk

Als je besluit om flesvoeding te geven* komt de volgende vraag: welke soort voeding kies je? In de winkels vind je voornamelijk flesvoeding op basis van koemelk. Maar ook wordt er steeds vaker gekozen voor flesvoeding op basis van geitenmelk. Wist je dat geitenmelk van nature mild en zacht van smaak is? Daarnaast bevat het waardevolle voedingsstoffen en ingrediënten zoals vitamines A, C en D, ijzer, vezels, mineralen en Omega vetzuren DHA en AA en natuurlijke nucleotiden. En natuurlijk is dit geheel zoals voorgeschreven in wetgeving voor opvolgmelk. Deze voeding is te koop in poedervorm en vul je aan met water.

Borstvoeding en flesvoeding combineren

Je hoeft natuurlijk niet het een óf het ander te kiezen. Ook als je borst- en flesvoeding wilt combineren of helemaal wilt overstappen, is flesvoeding op basis van geitenmelk een goede keuze. 

Een geschikt alternatief voor jou baby

Als ouder weet je het beste wat goed is voor jouw baby. Er is niet één juiste manier waarop je het moet aanpakken. Het is daarom belangrijk om jezelf van tevoren goed voor te bereiden en in te lezen. Zo kun je de juiste keuze maken die op dat moment het beste is voor jou en jouw baby.

*Borstvoeding is het beste voor je baby, mocht je willen overstappen van borstvoeding naar flesvoeding; overleg dit dan altijd met een consultatiebureau of arts.