Spring naar de content
bron: pexels

De schoenen van Hugo de Jonge gingen viraal

Op welk niveau je je ook begeeft met trendy schoeisel trek je gegarandeerd de aandacht. Tijdens een eerste fysieke ontmoeting scannen de opposanten elkaar meestal van top tot teen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Of je nu in de boxring staat of in de politieke arena met hot shoes maak je indruk en sta je al meteen voor op punten ten opzichte van je tegenstander. Hoewel succes met opvallende schoenen niet altijd gegarandeerd is ervoer snookeraar Luka Brecel uit België onlangs.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Kleren maken de man, maar schoenen zeker ook. Je kunt er van op aan dat nieuwe en trendy schoenen bij het eerste gebruik de aandacht trekken. Nu meer werknemers in de week één of twee dagen op kantoor verschijnen valt het onmiddellijk op als je een paar nieuwe schoenen draagt. Zijn ze van opvallende snit of een uniek model met een aparte kleurstelling dan is een opmerking van je collega te verwachten. 

Hugo de Jonge

Toen demissionair minister Hugo de Jonge ruim vier jaar geleden beëdigd werd trok hij onmiddellijk de aandacht met zijn opvallend schoeisel. Als vicepremier en nieuwe minister was hij meteen trending topic. De afgelopen tijd was hij dat wel vaker, maar dan ging het om de politieke inhoud of soms impopulaire maatregelen die hij regelmatig als demissionair minister van volksgezondheid moet nemen. In 2017 ging het een keertje niet over politiek maar over de bijzonder keuze van zijn trendy schoenen. De minister lag niet wakker omtrent de aandacht die zijn nette schoenen trokken. Het blauw-witte patroon matchte perfect met blauwe pak wat hij ook nu nog veelal draagt tijdens zijn huidige periode als demissionair minister. Op de dag van de beëdiging reageerde De Jonge opgewekt bij de NOS: “Ik heb altijd vrolijke schoenen aan en dit is een vrolijke dag”. 

Sportief

Wie niet in de politieke arena staat, kan toch baat hebben bij goede schoenen. Vooral bij sportieve prestaties zijn goede schoenen van essentieel belang. Of het nu om hardlopen, boxen of wielrennen gaat, schoenen kunnen net dat extra brengen voor een overwinning. Opmerkelijk waren de schoenen van snookeraar Luca Brecel die onlangs strandde in de kwartfinales van de Enghlish Open in Milton Keynes. Het was niet de prestatie die de aandacht trok omdat hij een maatje te klein was voor de indrukwekkende Ronnie O’Sullivan. Hij ging met 5-1 ten onder tegen de zesvoudige wereldkampioen. De Belgische snookeraar trok wel de aandacht met zijn opvallende schoeisel. Brecel droeg namelijk zwarte stijlvolle schoenen die helemaal voorzien waren van glimmende spijkers. Een statement van de belg die ondanks dit onschuldige ‘wapentuig’ uiteindelijk strijdend ten onder ging. 

Mix and matchWaar je ook naartoe gaat het zijn de schoenen die het plaatje compleet maken. Wanneer je ‘s ochtends eenmaal uit de badkamer bent begint het ritueel van aankleden en jezelf klaarmaken voor de dagelijkse activiteiten. Nette schoenen combineer je net zo makkelijk casual als zakelijk. Probeer wekelijks eens een andere variant, maar let daarbij wel op het kleurgebruik. Schoenen kun je dragen omdat ze mooi zijn, maar minstens zo belangrijk is het draagcomfort en de stevigheid zodat je er de hele dag heerlijk op kunt lopen.