Spring naar de content
bron: Matty van Wijnbergen

Weg uit Nederland

Steeds meer Nederlanders overwegen een definitief vertrek uit het moederland, zien de Foute Jongens. Als inwoner van de Algarve kan Arthur deze mensen van enkele tips voorzien.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: U bent bij uitstek de ervaringsdeskundige op het gebied van migratie, mijnheer Van Amerongen. Waar heeft u níet gewoond op deze planeet? San Marino, als ik het wel heb. De Volksrepubliek Toeva. Guinee-Bissau. Dat is het wel zo’n beetje, al heb ik zo langzamerhand wel de indruk dat uw huidige thuishaven de Algarve uw eindbestemming is. Dat is verklaarbaar: ook voor u luiden in de verte de klokken reeds en verder zijn de genotsmiddelen, vooral de vloeibare, er spotgoedkoop.

Het is niet moeilijk gissen naar de reden van uw voortdurende verplaatsingen: u bent uw hele leven al op de vlucht. Nu zou ik dat zelf wellicht ook hebben wanneer ik het levenslicht in Ede had gezien, maar bij u liggen er meerdere oorzaken aan ten grondslag, die de lezers die onze gedachtewisselingen vaker tot zich nemen wel kunnen raden. En telkens was uw conclusie na verloop van tijd dezelfde: nee, dit is het óók niet. Rusteloos trok u dan weer verder, al dan niet in gezelschap van een roedel honden of een vriend(in).

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap