Spring naar de content

Overstappen van zorgverzekering: het is weer de tijd van het jaar

In Nederland ben je vrij om je eigen zorgverzekering te kiezen. Het is echter wel verplicht om een basisverzekering te hebben. Overstappen van zorgverzekering is aan het einde van ieder jaar weer iets waar heel veel mensen over nadenken. Zodra de nieuwe prijzen en vergoedingen bekend zijn, begint men met het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen. Wij vertellen je meer in dit artikel over het overstappen van zorgverzekering en waar je op moet letten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Stap je over, of blijf je bij je huidige verzekeraar? 

Waar sommigen misschien wel blijven hangen bij hun huidige verzekeraar, kiezen anderen voor een beter bij hen passende optie. De nieuwe goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers is een interessante om eens te bekijken als je toch aan het vergelijken bent. Je kunt alles gemakkelijk online regelen, wel zo prettig. 

Vergoedingen uit de zorgverzekering kunnen in Nederland uit de basisverzekering of uit een aanvullende verzekering komen. Uit de basisverzekering wordt de meeste basiszorg vergoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezoek aan de huisarts, het gebruik van medicijnen of een bezoek aan een ziekenhuis. Als je meer zorg nodig hebt, dan kan een aanvullende zorgverzekering uitkomst bieden. Hiermee krijg je bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie of tandartszorg. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Vergelijken van prijzen zorgverzekeringen

Let bij het vergelijken van zorgverzekeringen goed op de prijs van de verschillende polissen. Dit betekent dat je moet weten wat jouw huidige polis waard is en hoeveel de nieuwe polis kost. Het is belangrijk dat je ook nagaat wat jouw huidige dekkingsniveau is. Zo kun je de nieuwe polis goed vergelijken met de huidige polis. Ieder mens is verschillend en heeft andere behoeften. Informeer jezelf goed en als je er niet uitkomt, vraag dan om hulp. De nieuwe verzekeraar die je op het oog hebt, heeft vast en zeker kundige mensen die jou telefonisch verder kunnen helpen.