Spring naar de content
bron: greenwatch

Duurzame cadeaus om te geven tijdens Kerst

Het is bijna Kerst en dus is het weer tijd om na te denken over welke cadeaus je gaat geven aan jouw dierbaren. Lekkernijen en boeken blijven altijd bovenaan het Kerstlijstje staan bij zowel volwassenen als kinderen, maar ook zijn duurzame cadeaus (kinderen zijn overigens nog steeds dol op K’nex) steeds populairder aan het worden. We zetten er een aantal voor je op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Houten horloge

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een houten horloge is een uniek en duurzaam cadeau. Voornamelijk in Amerika zijn deze horloges al heel erg populair. Ook in Nederland kiezen steeds meer mensen hiervoor. Naast dat het een duurzame keuze is, is een houten horloge een stuk lichter dan een metalen variant en dus comfortabeler om te dragen. 

Een houten horloge wordt met de hand in elkaar gezet en hierdoor draag je dus een bijzonder klokje, wat absoluut geen massaproduct is. Greenwatch is een trotse leverancier van houten horloges in Nederland. Waar andere horloges vaak worden geproduceerd uit materialen als metaal en kunststof (wat een nogal milieubelastend proces is), worden de houten horloges op een eco vriendelijke manier geproduceerd. Daarnaast wordt er voor ieder verkocht exemplaar een boom geplant. 

De houten horloges worden vervaardigd uit verschillende hoogwaardige houtsoorten. Je kunt hierbij denken aan o.a. ebbehout, eikenhout en bamboe. Wil je een houten horloge cadeau doen, dan kun je deze ook laten graveren met een persoonlijke boodschap, een datum of iets anders persoonlijks.

Herbruikbare drinkfles

Een herbruikbare drinkfles is een leuk cadeau voor de milieubewuste mens. Hoewel de meeste flessen tegenwoordig ingeleverd kunnen worden in ruil voor statiegeld, zien steeds meer mensen het nut van een herbruikbare fles. Naast de bekende Doppers, komen er ook andere merken die flessen op de markt brengen die men keer op keer kan gebruiken. Naast drinkflessen, kun je natuurlijk ook kiezen voor koffiemokken to go, of bekers om soep in mee te nemen voor onderweg. 

Rugzak of tas gemaakt van oceaanplastic 

Wie op zoek is naar een stijlvolle en handige rugzak of tas waar je zonder gewetensvragen mee voor de dag kunt komen heeft GOT BAG de ideale oplossing. Voor de productie wordt oceaanplastic verzameld door GOT BAG’s eigen opruimploeg in Indonesië. Voor elke tas die wordt gemaakt, wordt tot 5kg plastic uit de oceaan verwijderd. De riemen en clips zijn van gerecycled PET en de tassen hebben een organische PU-coating. Dat maakt de tassen niet alleen mooi en duurzaam maar ook waterbestendig en praktisch. Met de collectie wil GOT BAG de circulaire economie ondersteunen en aandacht vragen voor de enorme milieuproblemen waar onze oceanen mee te kampen hebben.  Ongeveer 75% van het afval in de oceanen bestaat uit plastic. GOT BAG heeft er tot op heden al meer dan 150 ton van ingezameld voor de productie van hun tassen.