Spring naar de content

3 tips om effectiever te beleggen in ETF’s

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun geld van hun bankrekening te halen en juist te gebruiken om een passief inkomen te creëren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Dit doen ze onder meer met behulp van Brokerfolio de #1 aandelen website! Op deze site vind je namelijk veel informatie over veel verschillende soorten beleggingsvormen, inclusief brokers waarop het beleggen mogelijk is. ETF beleggen is hier een goed voorbeeld van, wat alsmaar vaker gedaan wordt in ons land. Wil je hier ook mee beginnen? Maak dan gebruik van de onderstaande tips om dit op een effectieve wijze te kunnen doen! 

Check de bied/laat-spread

Als de bied/laat-spread breed is, kan dit erop wijzen dat er iets mis is en kan het de moeite waard zijn om je transactie uit te stellen of verder te graven. Het is ook de moeite waard om de bied/laat-spread te observeren om te zien of deze onstabiel is. Dat wil zeggen dat het regelmatig verkleint en uitbreidt. Als dat zo is, is dit een teken dat marktmakers zich aanpassen aan risico’s en dat voorzichtigheid geboden kan zijn bij het beleggen in ETF’s. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Gebruik de beschikbare tools

ETF-aanbieders bieden tools zoals de intraday NAV of iNAV, die kunnen helpen bepalen of een ETF in de buurt van zijn NAV handelt. Hoewel er geen garantie is dat de iNAV een exacte weergave van de NAV zal zijn, is het een nuttige indicator. Als die er is, controleer dan de iNAV voordat je handelt. Online kun je eventueel nog meer tools vinden om te gebruiken bij het beleggen in ETF’s.

Kies voor limietorders

Overweeg om limietorders te gebruiken, geen marktorders. Dat laatste kan handig zijn wanneer tijd van essentieel belang is en prijs van ondergeschikt belang is, of wanneer er voldoende liquiditeit is. Beleggers die marktorders gebruiken, willen hun volledige order zo snel mogelijk uitvoeren. Voor grote, zeer liquide ETF’s die gelijktijdig met hun onderliggende effecten handelen, zullen marktorders waarschijnlijk resulteren in snelle uitvoering tegen een goede prijs. Maar er zijn kleinere of minder liquide ETF’s en er zijn ook ETF’s die niet synchroon handelen met hun samenstellende effecten. Limietorders dragen bij aan een gunstige uitvoering vanuit prijsperspectief bij deze ETF’s.