Spring naar de content

Een persoonlijke sfeer in jouw huis

Wanneer je eindelijk de sleutels van jouw huis hebt, wil je het liefst zo snel mogelijk aan de slag met de inrichting. Voor veel mensen is het moeilijk om een echt persoonlijke sfeer in hun huis te realiseren. In dit artikel staan tips om jouw persoonlijke touch in huis toe te voegen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Een gevulde boekenkast

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Vooral voor mensen die graag lezen is dit een perfecte manier om jouw persoonlijkheid in jouw huis te laten stralen. Boeken die je leest zeggen veel over jou. Ben je iemand die houdt van thrillers? Daarmee laat je zien dat je gedurfd bent en houdt van spanning. Heb jij veel informatieve boeken in de kast? Dan ben je waarschijnlijk erg nieuwsgierig en wil je veel weten. Houd je van koken? Dan zijn kookboeken ook een mooie toevoeging in de boekenkast. En ben je iemand die enorm houdt van overzicht en opgeruimd? Zet je boeken dan op een logische volgorde, bijvoorbeeld kleur bij kleur of auteur bij auteur.

Vrije tijd

Iedereen heeft wel een hobby of een liefhebberij. Voor natuurliefhebbers is er niks fijner dan planten in jouw huis te hebben, of om bijvoorbeeld veel te werken met hout of schelpen. Voor mensen die veel met de zee hebben, is het leuk om dit terug te laten komen in het interieur door bijvoorbeeld een modelschip of een vuurtoren. Ben jij muzikaal? Een muur met een aantal van jouw favoriete platen of hier en daar een muziekinstrument laat dit zien. Houd je van tekenen? Schroom dan niet om de mooiste tekeningen te verwerken tot prachtig schilderij. Op die manier heb je direct een unieke eyecatcher.

Raamdecoratie tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen met sinterklaas en kerst heb je vaak allerlei decoratie in je woonkamer staan. Ook je ramen kan je prachtig decoreren doormiddel van statische kerst raamstickers. Creëer een warme kerstsfeer in huis door een waar kerstdorp op je ramen aan te brengen. Je kunt de stickers volledig naar eigen wens indelen. Erg leuk voor je kinderen om mee te spelen. Het grote voordeel van statische raamstickers is dat je ze elk jaar weer opnieuw kan gebruiken. 

Kleur jouw woning

Het toepassen van jouw favoriete kleur(en) is ook een goede manier om het persoonlijk te maken. Je hoeft niet direct de muur mosterdgeel of mosgroen te kleuren. Je kunt er ook voor kiezen om dit te verwerken in bijvoorbeeld kussens, kaarsen, dekentjes of andere accessoires. Maar denk ook eens aan bijzondere lampenkappen, een opvallende bank of opvallend gekleurde muurdecoratie. Ben je juist iemand die het rustig en clean wil houden? Dan kun je ook neutrale kleuren combineren zoals zwart, wit en hout. 

Een persoonlijke muur

Eigenlijk is er niks persoonlijker dan een betekenisvolle foto. Je kunt foto’s op veel verschillende manieren verwerken en op verschillende materialen laten drukken. Kleed bijvoorbeeld de muur aan met losse foto’s, of laat een dierbare foto drukken op hout of canvas. Wil je niet direct foto’s aan de muur hangen? Koop dan mooie fotolijstjes die je op een dressoir kunt zetten of in een open kast kunt plaatsen. 
Overigens kun je ook met voor jou betekenisvolle teksten een muur decoreren. Heb je een favoriete quote of spreuk? Laat er dan gepersonaliseerde muurstickers van maken. Muurstickers kun je gemakkelijk op de muur plaatsen en je kunt het op ieder gewenst moment vervangen voor een nieuwe sticker. Er is ook een scala aan kant en klare muurstickers te vinden. Dit soort stickers staan superleuk boven de bank, maar ook de slaapkamer kun je met muurstickers net dat persoonlijke sfeertje geven. Zo hoef je niet de hele muur te behangen, maar kun je wel genieten van een prachtige afbeelding of quote.