Spring naar de content

HP/De Tijds Enige Echte Oudejaarsopruiming

Wat laten we achter in 2021 en wat nemen we mee naar 2022? Jan Kuitenbrouwer zet het op een rij in zijn Enige Echte Oudejaarsopruiming.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jan Kuitenbrouwer

"In een jaar vol tegenslagen mist men één, twee rampjes niet", zei een wijze vrouw toen ik vroeg of zij nog suggesties had voor deze Oudejaarsopruiming. Aan suggesties geen gebrek, dit annus horribilis. Een hardnekkig en ongrijpbaar virus. De ene lockdown na de andere. Een avondklok. Nederland uit het EK gezet door Tsjechië. Een kabinetsformatie van negen maanden voor de voortzetting van de zittende coalitie. De 23e plaats bij het Songfestival! Een premier die in Glasgow ‘Actie, actie, actie!’ roept maar in Nederland nog geen belastingambtenaar in beweging weet te krijgen. Enfin, tijd om op te ruimen. Wat moet écht achterblijven in 2021? En was er nog iets de moeite om mee te nemen naar 2022? Plus! Nieuw! Primeur: nu ook met bijdragen van team HP/De Tijd en Goud van Oud!

Achterlaten:

Ja, Mark Rutte dus. Maar hij gaat gewoon mee hoor. Hij is als een drol in een slecht functionerend toilet, hoe vaak je ook doortrekt, hij komt telkens weer boven drijven.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap