Spring naar de content

Plexiglas: al jaren een populaire kunststof!

Ben je op zoek naar een goede vervanger van glas? Overweeg dan eens om plexiglas aan te schaffen. Plexiglas heeft vele voordelen ten opzichte van glas.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Plexiglas kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken, hierbij kun je denken aan: plexiglas voor in deuren, plexiglas voor in ramen, plexiglas als scheidingswand en plexiglas voor in veranda’s. Je kunt vrijwel overal plexiglas voor gebruiken. Koop plexiglas en ervaar zelf de voordelen! 

De voordelen van plexiglas

Veel mensen kiezen ervoor om glas te vervangen voor plexiglas. Maar waarom doen zij dit eigenlijk? Plexiglas is al jaren een populaire kunststof. Plexiglas is in alle vormen, kleuren en maten te koop. Jij kan dus helemaal zelf bepalen welke kleur plexiglas jij in bijvoorbeeld jouw aquarium wil. 

Daarnaast is plexiglas ook heel erg geschikt als jij bijvoorbeeld een fotolijstje of een balustrade met plexiglas wil maken. Wat voor vorm je ook maar nodig hebt, plexiglas is op maat te maken. Plexiglas kent verschillende namen, zo wordt het ook wel acrylglas of acrylaat genoemd. 

Plexiglas kent veel voordelen, we zullen de voordelen eens voor je op een rijtje zetten. Allereerst is plexiglas 25 keer zo sterk als glas, erg handig als bijvoorbeeld jouw deur meer stevigheid moet krijgen. Daarnaast is plexiglas slagvast en weerbestendig, het is dus perfect om buiten te gebruiken. Ook hoef je niet bang te zijn voor eventuele glasscherven, als je kiest voor plexiglas dan zul je hier geen last van hebben. Plexiglas is goed te bewerken, je kan het gemakkelijk buigen, boren en verlijmen. Zo kan jij jouw plexiglas helemaal naar jouw wens bewerken. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Als laatste is plexiglas ook erg licht en goedkoop. Glas is over het algemeen veel zwaarder en duurder, deze nadelen zul je met plexiglas dus niet ervaren. Waar ga jij plexiglas voor gebruiken? 

Soorten plexiglas

Er zijn verschillende soorten wat betreft plexiglas. In tijden van corona zie je dat plexiglas steeds vaker gebruikt wordt. Plexiglas wordt namelijk door onder andere winkeleigenaren gebruikt als spatscherm tegen het coronavirus. Door middel van het plexiglas bescherm je jezelf en anderen. Daarnaast zijn er ook plexiglas platen te koop, deze platen dienen zich perfect voor de badkamer. 
De plexiglas plaat kan je bijvoorbeeld goed gebruiken als douchedeur. Ook kun je plexiglas blokken kopen, deze blokken zijn goed te gebruiken als vloer, traptreden of balkon. Het voordeel van plexiglas blokken is dat ze in verschillende diktes verkrijgbaar zijn, zo is er altijd een passende dikte voor jou te koop. Als laatste zijn er ook plexiglas buizen, deze buizen kun je goed gebruiken als onderdeel voor het bouwen van meubels. Ook worden plexiglas buizen vaak gebruikt als decoratie of voor unieke verlichting. Plexiglas buizen zijn UV bestendig, hierdoor kan het plexiglas niet verkleuren en behoudt het zijn eigen mooie kleur. Voor welke soort je ook maar kiest, je zult al gauw ervaren dat plexiglas de juiste keuze is!