Spring naar de content
bron: anp

Nederland gaat open als een bedorven oester

Arthur van Amerongen schreef in zijn columns bijna nooit over corona. "Het is net als met de dood, Baudet, maandstonden en de eeuwigheid: ik heb er geen mening over."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Arthur van Amerongen

Wijs als ik ben, schreef ik in mijn columns vrijwel nooit over corona. Het is net als met de dood, Baudet, maandstonden en de eeuwigheid: ik heb er geen mening over. Voor de pandemie uitbrak, kocht ik in de Algarve dagelijks een pak kranten, variërend van El Pais, Le Monde, Die Welt tot The Daily Mail. Ik spreek namelijk meer talen dan Frenske en Ivo Niehe samen maar u zult mij daar niet over horen snoeven. Ik vind het een teken van beschaving om polyglot te zijn en het is gewoon heerlijk om bij Ali Baba in Córdoba een broodje kebab te bestellen in het Arabisch. 

Ik koop geen kranten meer sinds het Chinese virus ontsnapte uit Wuhan. Even een geestige anekdote tussendoor: in een cursiefje voor de Volkskrant schreef ik eens “het Chinese virus uit Wuhan” en toen maakte een overijverige letterknecht op de redactie daar COVID-19 van. Het Chinese virus uit Wuhan was Trumpiaans taalgebruik, zei ze. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen