Spring naar de content

De raamdecoratietrends voor 2022

We zullen ook in 2022 weer veel tijd doorbrengen in huis. Soms omdat het moet maar ook omdat het kán. Wat de reden ook mag zijn om thuis te blijven, je wilt het wel een beetje aangenaam maken. Wat is er dan beter dan investeren in nieuwe raamdecoratie? Hier zijn de grootste raamdecoratie trends voor 2022.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Donker mag weer

Jarenlang kozen mensen voor lichte tinten voor hun raamdecoratie, nu zien we weer zwart, donkerblauw en andere donkere tinten verschijnen. Met name voor gordijnen die (deels) doorzichtig zijn zoals inbetweens wordt weer vaker gekozen voor donkere kleuren. Dit geeft de ruimte een luxueuze en spannende look waarbij er meer aandacht wordt getrokken naar de raamdecoratie. In een kleine ruimte kan dit wel snel ‘drukkend’ aanvoelen, zorg daarom voor een mooie balans tussen licht en donker. Er is dus meer dan gebroken wit, crème wit en eierschaal wit.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Strakke stijl blijft populair

De trend van strakke raamdecoratie zoals rolgordijnen zet nog een jaartje door. Hierbij is wel te merken dat gordijnen die voorheen vaak wat ‘saai’ konden overkomen steeds mooier worden. Plissegordijnen bieden een gulden middenweg tussen ‘bohemian’ vouwgordijnen en strakke rolgordijnen. Ook de ‘gordijnen op rol’ zijn een stuk decoratiever geworden dankzij duo rolgordijnen. In dit geval zijn er twee lagen die over elkaar heen schuiven zodat je meer controle hebt op de lichtinval. Twee (half)doorzichtige rolgordijnen voor elkaar in plaats van vitrage met overgordijnen is ook zeker een raamdecoratie trend voor 2022.

Huisautomatisering

Smart home, is dat niet iets met lampen die automatisch aan- en uitgaan? Huisautomatisering is niet meer een hype maar een trend. Er zijn steeds meer bedrijven die producten en diensten ontwikkelen om je huis slimmer te maken. Klik hier voor de website van Somfy waar je naast gordijnen ook andere slimme producten zult aantreffen zoals slimme thermostaat kranen, slimme rookmelders en slimme garagedeur openers. Met de TaHoma van Somfy kun je eenvoudig de koppeling maken met je favoriete spraakassistent, lampen van Hue of een thermostaat van Honeywell. Dat is wel van belang, want je wilt voor een smart home systeem kiezen dat samenwerkt met producten van andere merken. Zo heb je veel meer uitbreidingsmogelijkheden. Ga je een film kijken? Laat dan de gordijnen sluiten en de lampen op gedimde stand inschakelen terwijl je via Netflix een film kiest. Huisautomatisering is een raamdecoratie trend die nog veel verder gaat dan alleen de gordijnen automatiseren.

Verduisterende slaapkamer gordijnen

Een goede dag begint met een optimale nachtrust. Met verduisterende gordijnen op de slaapkamer heb je geen last van ‘lichtvervuiling’. Denk aan straatverlichting, winkels of andere lichtbronnen. Het kan even wennen zijn aan een slaapkamer die helemaal verduisterd is, in combinatie met een leuk nachtlampje of een lamp met bewegingsmelder is er niets om je ongerust over te maken. Laat de gordijnen in de ochtend automatisch openen, dat werkt beter dan een wake-up light op je nachtkastje.

Raamdecoratie trends 2022

Voor alle trends geldt dat consumenten weer kiezen voor kwaliteit en maatwerk. In plaats van een trendy gordijntje voor een paar jaar wordt er gekozen voor stijlvolle raamdecoratie waar je lang van zult genieten. En dat is uiteindelijk ook beter voor de portemonnee.