Spring naar de content
bron: anp

Het sadistisch universum van John de Mol

De morele onverschilligheid die John de Mol groot maakte, brengt hem nu ten val, schrijft Jan Kuitenbrouwer. Wat zich bij zijn programma's achter de schermen afspeelt, is het zelfde als ervoor, maar dan zonder filter. "Op het podium krijgen de kandidaatjes waardevol advies van hun 'coaches', in de coulissen neemt de grooming andere vormen aan."

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jan Kuitenbrouwer

Dat het nog zo lang geduurd heeft voor John de Mol tegen een lamp liep, is vooral een bewijs van zijn talent. John de Mol is directeur van een circus dat zijn dieren slecht behandelt maar die zelf altijd veilig buiten de kooi blijft. Soms springen ze woedend op tegen de tralies, maar dan doet hij gewoon een stap achteruit en steekt een sigaret op. Maar nu zit er toch bloed op zijn voorhoofd.

Net als haar broer heeft Linda de Mol ook een haarscherpe neus voor de tijdgeest, maar daarnaast heeft zij ook een geweten, waarmee zij haar producten altijd iets van een stichtelijke boodschap meegeeft. Zij spiegelt zich aan Oprah, de onvermoeibare biechtmoeder van de vrouw van nu. Linda wil geld verdienen én verheffen, John wil alleen dat eerste. Daarom is het extra wrang dat juist zij nu het slachtoffer wordt van zijn morele onverschilligheid. Dat haar verloofde zijn broek niet omhoog kan houden kun je John de Mol niet kwalijk nemen, maar wel dat hij de andere kant opkeek toen zijn zus werd bedrogen en hij zijn zwager handhaafde in een positie die hij misbruikte voor seksuele gunsten.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap