Spring naar de content
bron: pixababy

Zo regel je goedkoper en sneller internet op jouw adres

In een land waar de prijzen sneller lijken te stijgen dan de lonen en waar de gas- en elektriciteitskosten ondertussen de pan uit rijzen is het zeker eens interessant om te kijken op welke gebieden je dan wel kunt besparen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

En de kans is groot dat dat gaat lukken op je huidige internet abonnement, waarbij het soms zelfs mogelijk blijkt te zijn om ook nog eens een sneller abonnement te krijgen voor minder geld. We doken in de wereld van internet abonnementen en zetten een aantal slimme tips voor je op een rijtje.

Overstappen = money pakken

De kosten voor internet worden maandelijks van je rekening afgeschreven. Een kostenpost waar een groot deel van de huishoudens niet eens meer naar omkijkt. Internet is een must, het is noodzakelijk en natuurlijk ook erg prettig. Als vaste en trouwe klant van je huidige provider betaal je echter vaak de volle mep. 

‘Dat is zonde en onnodig’, zo constateert de vergelijkingswebsite ProviderCheck.nl. Zij geven aan dat je tientallen euro’s korting kunt pakken als je na afloop van je vaste abonnement overstapt op een andere provider. Je ontvangt dan namelijk een flinke welkomstkorting. En daarvoor hoef je gelukkig echt niet alle aanbieders af te struinen op zoek naar de beste deal. Je zoekt hier het voordeligste internet abonnement aan de hand van een snelle postcode check. Even invullen en binnen een minuutje rollen alle deals eruit.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Sneller internet steeds vaker gewenst

Als je de welkomstkorting in je nieuwe abonnement doorrekent, dan is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om minder per maand te betalen voor een sneller abonnement. En dat is handig, want tegenwoordig gaan we met steeds meer apparaten online. Naast de laptop en smartphone wil je wellicht ook nog wifi gebruiken via je smart-tv, slimme verlichting en tablet. Hoe meer apparaten we tegelijkertijd verbinden, hoe trager de verbinding per apparaat kan worden. Ook ons gebruik is sinds de COVID-19 pandemie een stuk intensiever geworden. Steeds meer mensen werken thuis en het zou je maar net overkomen dat je internet hapert tijdens een belangrijke online meeting. Geen ideale situatie en dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen overwegen om een sneller internet abonnement te nemen.

Glasvezel bij jou thuis

De uitrol van het glasvezelnetwerk is je vast niet onopgemerkt gebleven. Bij dit razendsnelle internet is de upload- en downloadsnelheid gelijk en dat zorgt ervoor dat je vrijwel nooit hoeft te wachten om content te versturen of binnen te halen. Nog niet ieder adres in Nederland heeft glasvezel. Snel controleren? Doe dan hier de glasvezel check en bekijk meteen of er abonnementen beschikbaar zijn. En het goede nieuws, ook bij deze overstap pak je vrijwel altijd welkomstkorting mee!

Combineren met tv en bellen

Wie slim vergelijkt en abonnementen combineert kan nog een aantal centjes extra besparen. Bij een alles-in-1 abonnement sluit je naast internet ook tv en bellen bij dezelfde provider af. De voordelen? Extra korting, waarbij tot €20 per maand besparen in de eerste zes maanden van je nieuwe abo eerder regel dan uitzondering lijkt. Daarnaast profiteer je van toffe extra’s. Hierbij kun je denken aan een gratis smartphone, sporthorloge, Google Nest Wifi of wifi-boosters, maar ook toegang tot streamingsdiensten. 

Voetballiefhebbers zitten momenteel bijvoorbeeld goed bij Ziggo, Youfone, T-Mobile en Online.nl, waarmee je toegang krijgt tot ESPN. Die laatste doet daar nog een schepje bovenop met gratis Filmbox, Starzplay en Canal+ films & series. KPN kiest voor de nieuwe streamingsdienst Viaplay met een aanbod van sport, series en films. Ook kun je regelmatig extra korting ontvangen op je smartphone abonnement als je die afsluit bij dezelfde (of gekoppelde) provider. Het aanbod is wisselend, dus het loont om dit te checken als je op dit moment niet vastzit aan een vast contract. Neem die gratis extra’s mee in je keuze om te kijken bij welke provider je onder de streep het voordeligst uitkomt.

Tijdelijk geen aansluitkosten

Sommige aanbieders geven aan dat je tijdelijk de aansluitkosten cadeau krijgt, met symbolische bedragen die variëren van enkele tientjes tot meer dan honderd euro. Gelukkig hoef je niet meteen te vrezen voor deze extra kosten wanneer het nog eventjes duurt tot jouw vaste abo verloopt, want een blik op het verleden vertelt ons dat die aansluitkosten zelden betaald hoeven te worden. Nieuwe klanten meer dan welkom, zo blijkt wel! En met de overstapservice wordt alles ook nog eens haarfijn voor je geregeld. Zelf besparen op je internet abonnement en de huidige voordelen checken? Neem dan zeker een kijkje in de vergelijker ProviderCheck.nl en pak tijdelijk ook nog eens €10 extra cashback mee.

Nóg sneller internet in de toekomst

Een interessant feitje, in de wetenschap is een manier gevonden om internet nog sneller te laten zijn door middel van laserstralen, waarbij de snelheid van conventionele glasvezel nog eens met een factor tien opgeschroefd zou kunnen worden. Of én wanneer dit uitgerold wordt is echter nog toekomstmuziek, maar er bestaat dus zeker een reële kans dat glasvezel ook ooit weer vervangen gaat worden. Voor nu mogen we echter zeker niet klagen en kunnen we prima uit de voeten met de huidige mogelijkheden. We sluiten graag af met een laatste tip voor als je overstapt: zet de afloopdatum van je nieuwe vaste contract alvast in je agenda, want ook na die periode zal het grote kans weer lonen om over te stappen!