Spring naar de content

De invloed van thuiswerken op je kleedgedrag

Ben jij benieuwd wat de invloed van thuiswerken op je kleedgedrag is? Veel mensen werken op dit moment thuis, wat ook al zo was gedurende de eerste golf van corona. Of je nu een gave blouse van Expresswear draagt of in een joggingpak werkt, wat je aanhebt tijdens het thuiswerken heeft wel degelijk effect op hoe productief en creatief je bent.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het schijnt zo te zijn dat we in werkkleding beter presteren dan in een huispak. Ook de schoenen die je aanhebt, zenden een specifieke prikkel naar je hersenen toe. In dit artikel vertellen we je meer over kleding tijdens het thuiswerken en de invloed hiervan op je prestaties. Lees snel verder en ontdek meer.

Kleding en de activiteit in de hersenen
Er is een duidelijk verband tussen de kleding die je draagt en je hersenactiviteit. Zo zullen je hersenen je werkkleding herkennen en andere prikkels afgeven dan wanneer je een joggingbroek of een huispak draagt als je aan het werk bent. Door kleding thuis te dragen die je ook op het werk aan hebt, kom je in de juiste sfeer. Zo is dit effect van kleding ook te zien bij dieren. Wanneer je je wandelschoenen aantrekt, weet je hond dat jullie gaat wandelen en wordt hij of zij erg enthousiast. Hetzelfde effect heeft werkkleding op je brein. Je hersenen krijgen namelijk een bekende prikkel die je lichaam en geest stimuleren om in actie te komen. Hierdoor ben je productiever en zal je tevens creatiever zijn.
 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dit dragen Nederlanders tijdens het thuiswerken
Hoe Nederlanders zich kleden tijdens het thuiswerken is verschillend. Zo zal je jezelf misschien netjes aankleden als je een meeting via Zoom of Microsoft Teams hebt, maar ben je misschien wel eerder geneigd in joggingbroek voor de computer te zitten als je niemand spreekt. Veel mensen kozen tijdens coronatijd juist voor makkelijke huiskleding. Dit zit weliswaar erg comfortabel, maar zorgt dus wel voor minder productiviteit.
 

Denk ook tijdens thuiswerken aan representatieve kleding
Het beste wat je kunt doen voor jezelf, is ook tijdens het thuiswerken representatieve kleding dragen. Bekijk eens wat K design en andere kwalitatieve merken je te bieden hebben. Draag je representatieve kleding, dan zal je meer gefocust zijn tijdens het werk, meer gedaan krijgen en je een stuk fitter voelen. Dat maakt het zeker de moeite waard om, zelfs al zou je liever in een huispak willen zitten, toch je werkkleding aan te trekken.