Spring naar de content
bron: pexels

Wat je moet doen voor een goede online vindbaarheid

In een tijd dat steeds meer mensen te maken krijgen met online werkzaamheden, is het van belang dat je als bedrijf voorzien bent van een goede website. Ten eerste is dit dé manier om in contact te komen met potentiële en bestaande klanten. We werken steeds meer thuis en je moet ze toch ergens vandaan toveren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Om ervoor te zorgen dat je website goed vindbaar is in Google, moet je ervoor zorgen dat je de teksten op een bepaalde manier schrijft. Dit kun je door een bedrijf als SmartRanking laten doen of helemaal zelf uitproberen. In dit artikel vertellen we wat je moet doen voor een goede online vindbaarheid. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

SEO-proof

In de online wereld wordt er veel gesproken over SEO. Deze term staat voor Search Engine Optimization. Letterlijk vertaald is dit zoekmachineoptimalisatie. Dit wil zeggen dat je ervoor moet zorgen dat je goed wordt gevonden in Google. Het zal je niet verbazen dat iedereen natuurlijk op nummer één wil komen. Hiervoor moet je echter wel aan de nodige voorwaarden voldoen. En dan nog is lastig te zeggen of je echt op de eerste pagina van de zoekresultaten gaat komen. Hieronder volgen een aantal belangrijke onderdelen waar je op moet letten voor een betere vindbaarheid.

De mobiele versie

Het is steeds belangrijker aan het worden dat jouw website een goede mobiele versie heeft. Het zal je misschien niet verbazen dat steeds meer mensen op hun telefoon kijken in plaats van op de laptop. Google ziet dit ook en werkt daar vrolijk aan mee. Er wordt gecontroleerd hoe goed en snel de online versies van websites zijn. Een website zonder goede mobiele versie kun je in 2022 eigenlijk al wel afschrijven. Er zijn talloze tips te vinden, waar een mobiele versie zoal aan moet voldoen. Een belangrijke tip kan alvast zijn dat de afbeeldingen niet te groot moeten zijn en dat de tekst duidelijk zichtbaar is op de mobiel.

Zoekwoordonderzoek

Hoeveel artikelen zijn er wel niet over de ‘beste smartphone’? Je begrijpt dat het heel moeilijk is om met deze zoekwoorden bovenaan te komen in Google. Simpelweg omdat deze zoekwoorden al ontelbaar vaak gebruikt worden. Het is daarom van belang dat je goed uitzoekt hoeveel er op jouw zoekwoord gezocht wordt. Probeer een uniek woord of woordencombinatie te vinden die wel wordt gezocht, maar nog niet veel wordt aangeboden. Op deze manier heb jij de kans hoger te eindigen in Google.

Interne en externe links

Het is belangrijk dat jij op jouw website verschillende interne en externe links heb staan. Probeer in de teksten die jij schrijft te linken naar artikelen op jouw eigen website en naar websites van anderen. Als Google merkt dat jij met die links bezoekers echt verder helpt, scoor je extra punten. Let natuurlijk wel op dat je niet door linkt naar pagina’s die eigenlijk de concurrent zijn. Dit kan je nog wel eens wat klanten schelen. 

Afbeeldingen plaatsen

Een tekst moet fijn om te lezen zijn. Wanneer je 1000 woorden achter elkaar plaatst zonder plaatje, kun je de klok erop gelijk zetten dat dit niet heel leuk is. Door afbeeldingen toe te voegen krijgt het artikel al een aantrekkelijke look. Daarbij is het belangrijk dat je deze afbeeldingen van een alt-tekst voorziet. Op deze manier vertel je aan Google wat er precies te zien is op de afbeelding. Wanneer mensen vervolgens met een bepaalde zoekterm bij Google aankomen, dan heb je kans dat jouw plaatje wordt weergegeven. 

Download de juiste plugins

Met de juiste plugins binnen jouw website heb je een grotere kans de teksten volgens de SEO voorwaarden te schrijven. Deze hulpmiddelen geven je direct aan waar je nog op moet letten, voordat de tekst helemaal ready is. Een voorbeeld hiervan is Yoast. Met deze plugin zie je perfect of jou stuk goed in elkaar steekt. Bij een groene smiley weet jij in ieder geval een ding zeker. Aan de SEO ligt het niet. 

Wie niet waagt, wie niet wint

In dit artikel heb je gelezen wat je kunt doen voor een goede online vindbaarheid. Met deze tips sta je natuurlijk niet direct op de eerste pagina van Google. Er zijn namelijk nog miljoenen andere mensen die dit ook voor elkaar proberen te krijgen. Toch bevat de bovenstaande informatie de voorwaarden voor een tekst met potentie. Niemand kan jou beloven dat binnen afzienbare tijd bovenin staat. Daarvoor is het algoritme van Google te ingewikkeld. Maar een ding weet je hoe dan ook 100% zeker. Als je niets probeert, kom je er sowieso niet!