Spring naar de content

Dit zijn de redenen waarom Diamond Painting niet alleen maar leuk is voor 50-plussers

Diamond Painting of verven op nummer kan soms wel eens een beetje oubollig klinken, maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn er namelijk ook steeds meer jongere(n) die zich wagen aan het diamantjes plakken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Omdat je niet meer alleen kunt kiezen uit voorgedrukte afbeeldingen, maar ook je eigen foto’s op het canvas kan laten drukken, wint deze hobby steeds meer populariteit. In dit artikel geven we je nog een aantal redenen waarom Diamond Painting niet alleen maar geschikt is voor 50-plussers.

Rustgevend en ontspannend

Als je een druk leven hebt met werk en/of kinderen, dan is het zo nu en dan gewoon nodig om je rust te pakken en te kunnen ontspannen. Diamond Painting is hier dé perfecte bezigheid voor. Omdat je je creatieve kant aan moet spreken, gaat het analytische gedeelte van jouw hersenen ‘aan’. Daarnaast zal het creatieve gedeelte worden geactiveerd omdat je de diamantjes op het canvas gaat plakken. Tevens is het goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en krijgt je hand- oog coördinatie ook een flinke boost. Juist omdat je dus druk bezig bent met al deze dingen, heb je geen tijd om na te denken over stressvolle zaken en kun je dus volledig ontspannen met iets bezig zijn. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Sociale contacten bevorderen

Sociale contacten onderhoud je niet alleen op het werk of in de buurt. Tegenwoordig zoeken mensen online ook vaak naar gelijkgestemden. Of het nou om een hobby gaat, of om een bepaalde interesse voor iets, er zijn op sociale media meer dan genoeg groepen waar je terecht kunt. Op deze manier ontstaan er vaak nieuwe vriendschappen. Laat je ook zeker adviseren door andere fanatieke hobbyisten over welke Diamond Painting winkel het beste en grootste aanbod heeft. Wellicht ontmoet je online wel mensen die dicht bij je in de buurt wonen. Leuk om eens een keertje samen jullie hobby uit te oefenen. 

Creatieve uitlaatklep

Naast dat je rust en ontspanning zoekt, heb je zo nu en dan ook een creatieve uitlaatklep nodig. Of je nou figuurtjes tekent tijdens een telefoongesprek, of een avond aan de keukentafel zit te knutselen, het moet er gewoon soms uit. Natuurlijk kun je je tijdens het maken van kerstkaarten of traktaties voor de kinderen helemaal uitleven, maar iets voor jezelf doen is ook erg fijn en nodig. Laat een mooie foto op een canvas drukken (een canvas speciaal gemaakt voor Diamond Painting) en ga ermee aan de slag. Het is weer eens wat anders dan een puzzel, die je wellicht samen met je partner of kinderen kunt maken.