Spring naar de content

Een extra auto voor de deur

Nu we lang niet allemaal meer verplicht thuiswerken, maken we weer steeds vaker gebruik van de auto. Als je samenwoont of een gezin hebt en je hebt maar één auto tot je beschikking, is het soms een hele klus om ervoor te zorgen dat die auto op de juiste momenten beschikbaar is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Even boodschappen doen tussendoor is een stuk lastiger als je partner de auto mee naar zijn of haar werk heeft genomen. Misschien dat dan het juiste moment is aangebroken om een extra auto aan te schaffen? Daarover geven we je meer informatie in dit artikel.

Een investering waar je veel plezier van kunt beleven

Natuurlijk kost het je aardig wat geld als je een tweede auto aanschaft. Niet alleen de aankoop, maar ook de maandelijkse kosten (zoals benzine, verzekering, motorrijtuigenbelasting en afschrijving) kunnen best aantikken. Als je niet genoeg spaargeld hiervoor achter de hand hebt, kan geld lenen misschien nog een optie voor je zijn. Want vergeet niet dat een tweede auto je ook veel gemak gaat opleveren. Waardoor het toch waardevol voor je kan zijn om zo’n aankoop te doen. Je hebt in principe nu altijd de mogelijkheid om met de auto ergens heen te gaan. En het rondrijden van de kinderen, van de ene sportclub naar de andere, wordt bijvoorbeeld ook ineens een stuk relaxter. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Maar wat is de juiste tweede auto voor jou?

Heb je besloten om het te gaan doen, dan komt ook meteen de tweede vraag om de hoek kijken. Want wat voor auto kun je dan het beste gaan aanschaffen? Denk hierbij goed na waar je de extra auto voor nodig hebt. Gaat het om korte ritjes dichtbij huis of heb je hem nodig om in het weekend op bezoek te gaan bij familie die ver weg woont? Je zult begrijpen dat de eisen die je stelt aan een auto voor de boodschappen anders zijn dan die voor een wekelijkse kilometerverslinder.

En denk ook aan het milieu

Zie je het niet zitten om een tweede auto aan te schaffen omdat je daarmee niet heel erg duurzaam bezig bent? Dan zou je kunnen overwegen om een auto van je wijkgenoot te huren of om een elektrische auto als tweede auto aan te schaffen. Zeker bij een exemplaar om alleen de boodschappen in te vervoeren, heb je inmiddels de keuze uit verschillende kleinere elektrische modellen. Die hebben dan misschien niet de grootste actieradius, maar dat is ook helemaal niet nodig. 

Ga niet over één nacht ijs bij het maken van je beslissing, maar zorg dat je weloverwogen een keuze kunt maken. Zet alle voor- en nadelen tegen elkaar af en bepaal of je wel of niet een tweede auto gaat aanschaffen en zo ja, wat voor auto dat dan moet zijn.