Spring naar de content

3 belangrijke dingen die je moet weten over laminaat

Het kiezen van een nieuwe vloer is nog niet zo makkelijk als je denkt. Het aanbod is bijna eindeloos waardoor elk vloertype zijn eigen voor- en nadelen heeft. Een laminaat vloer heeft ontzettend veel voordelen en is daarom nog steeds ontzettend populair. Zo is een laminaat vloer gemakkelijk in onderhoud en daardoor erg hygiënisch. Daarnaast is een laminaatvloer natuurgetrouw en zeer gunstig geprijsd. Benieuwd welke voordelen een laminaat vloer nog meer heeft? Lees dan snel verder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De vloer voor iedere woonstijl

Een Ambiant laminaat vloer is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende uitvoeringen. Dankzij de laatste technieken is een laminaat vloer bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Zo wordt de natuurgetrouwe, authentieke look van noesten en scheurtjes perfect nagebootst in de planken en komt het reliëf prachtig overeen met het patroon dat je ziet. Wist je dat er zelfs laminaat bestaat met een visgraatpatroon of een betonlook? Het enige verschil met een echte houten of stenen vloer is dat laminaat warmer aanvoelt.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Met laminaat creëer je eenheid

Als jij op zoek bent naar een nieuwe vloer is laminaat de perfecte keuze om eenheid in je woning te creëren. Door het sterke karakter is laminaat namelijk geschikt voor iedere ruimte, zelfs in de keuken. Zo kun je de vloer prachtig doorleggen in je hele woning. Door de waterbestendige toplaag en het naadloze clicksysteem vermijd je dat stof, vuil en water zich ophopen tussen de verschillende panelen. Het is wel belangrijk om water tijdig van de vloer te verwijderen. Hoewel de toplaag waterbestendig is, zijn de onderliggende panelen dat niet. Daardoor kan de vloer kromtrekken of bol komen te staan.

Makkelijk te leggen

Door het handige clicksysteem is een laminaat vloer zeer eenvoudig zelf te leggen. Met een laminaatsnijder, een potlood en gezond boerenverstand kom je al een heel eind. De panelen clicken gemakkelijk in elkaar waardoor het gewenste patroon ontstaat. Het leggen van laminaat is geen tijdrovende klus. Zo heb je binnen één dag een gloednieuwe vloer in jouw woning.