Spring naar de content

Dit moet je weten over het maken van een visitekaartje

Wil je snel contactgegevens uitwisselen met potentiële klanten, dan is een visitekaartje een uitstekende manier daarvoor. Dit kleine kaartje moet je contactgegevens bevatten, jouw bedrijfslogo en hetgeen wat je kunt betekenen voor de ander. Op die manier weten zij snel van wie de kaart is en hoe zij met je in contact kunnen komen. Op die manier hebben beide partijen duidelijke informatie over elkaar en hoef je geen pen en papier te pakken om elkaars gegevens op te schrijven.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hoe maak je visitekaartjes?

Wanneer je begint met het maken van jouw eigen visitekaartjes, is het belangrijk dat je nadenkt over het formaat dat je wilt. Als je eenmaal een formaat hebt gekozen, kun je aan de slag met de vormgeving. Wat het ontwerp betreft, is het belangrijk dat de kaart jouw persoonlijkheid behoudt en je vertegenwoordigt. Kies dus een ontwerp dat helemaal bij je past, niet omdat je denkt dat het van je verwacht wordt. Maak een aantal ontwerpen en beslis welke je verder wilt uitwerken.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Wat zet je erop?

Voordat je een ontwerp maakt, is het belangrijk na te denken over wat je op je visitekaartje wilt zetten. Ten eerste is het van groot belang dat jouw contactgegevens op het visitekaartje staan. Zorg ervoor dat dit de contactgegevens zijn die geschikt zijn om voor zakelijke doeleinden contact met je op te nemen. Je kunt jouw telefoonnummer, e-mailadres, vestigingsadres en jouw sociale mediaplatforms vermelden. Vermeld ook altijd je beroep op jouw visitekaartje. Zo weet jij zeker dat je volledig vindbaar bent! 

Gebruik deze tips voor de vormgeving

Gebruik indien mogelijk een lettertype dat iets groter of vetter is dan de rest van de tekst. Dit zal het voor de mensen gemakkelijker maken om onmiddellijk te weten waarover zij informatie moeten inwinnen. Als je een eigen bedrijf hebt, is het ook een goed idee om jouw bedrijfslogo op je visitekaartje te zetten. Dit is een belangrijk element van je visitekaartje, dus zorg ervoor dat je de juiste resolutie hebt. Als jouw bedrijf een slogan heeft, kun je die ook op de kaart zetten. Dit zal het visitekaartje unieker maken.
Zodra je jouw ontwerp af hebt, kun je de andere afwerkingselementen kiezen. Welk papier wil je,  effen of mat? Het is ook mogelijk om delen van het visitekaartje te accentueren met speciale materialen. Hierdoor vallen deze onderdelen nog meer op. Houd er bij het visitekaartjes drukken tenslotte rekening mee dat je alle afdrukeigenschappen extra controleert, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan. Zo garandeer je jezelf van de beste kwaliteit!