Spring naar de content

Mannen klussen steeds vaker zelf in huis

Huur niet langer een timmerman of loodgieter in om klussen thuis uit te voeren. Pak zelf de hamer uit je gereedschapskist, haal de boormachine van zolder en ga aan de slag!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Plaats een extra stopcontact in de wand, hang zelf tv meubel op aan de muur en geef de lamp boven de eettafel een nieuwe plek. Zelf klussen is niet alleen leuk, het kan daarnaast veel tijd en kosten besparen. Klusbedrijven hebben het veelal drukker dan ooit. Dit betekent dat nieuwe klanten achteraan in de rij aansluiten en vaak weken tot zelfs een paar maanden moeten wachten, alvorens zij geholpen worden bij de uitvoering van hun klussen. Niet onbelangrijk; zelf klussen in huis is steeds makkelijker geworden de laatste jaren. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Meubels op maat laten maken populair 

De kosten die men bespaart door zelf klussen in huis uit te voeren, gebruiken huishoudens om meubels op maat te laten maken. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor op maat gemaakte tv kasten, naadloos aansluitend op de ruimte die je hiervoor hebt in de woonkamer. Of wat te denken van de kledingkasten voor de zolderkamer? Vaak heb je hier te maken met een plat dak. Zaag zelf een deel van de kasten schuin af, of laat de kast op maat maken. Het is een zeer efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en lijkt daarnaast vaak mooier. Het op maat maken van bijvoorbeeld een tv kast zit overigens niet alleen in het formaat hiervan. Denk ook aan de afwerking van de kasten, passend bij de rest van het interieur in huis. 

Online naar instructievideo’s zoeken voor klussen 

Zoals eerder genoemd is klussen in huis makkelijker geworden. Je bent niet meer afhankelijk van een ervaren hobbyklusser, die je voordoet hoe verschillende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Op internet zijn handige video’s te vinden, waarin de uitvoering van klussen wordt voorgedaan. Koop je een tv meubel op maat, dan krijg je er vaak standaard al de juiste onderdelen bij meegeleverd voor de montage hiervan. Het is enkel nog zaak om uit te zoeken hoe je de klopboormachine gebruikt en hoe je voorkomt dat er stof op de wand achterblijft tijdens het boren. Ook niet onbelangrijk: hoe voorkom je dat er een leiding geraakt wordt? Het internet vertelt het je! 

De deur niet meer uit voor nieuwe meubels 

Nieuwe meubels, zoals de kasten en dressoirs, worden tegenwoordig vaker online gekocht. Een bezoek aan de meubelboulevard is hiermee niet langer noodzakelijk. Online behoud je het overzicht en is het makkelijker verschillende meubels met elkaar te vergelijken. Daarbij gebruik je handige tools om je maatwerk tv meubel zelf vorm te kunnen geven. Dit voor je zien op basis van de brochures in een fysieke winkel is vaak veel lastiger. Na het plaatsen van de bestelling heb je het meubel vaak een paar weken later in huis.