Spring naar de content
bron: jos lammers/hh

Sylvia Witteman: ‘Mijn vader is een egocentrische oude zuiplap die aan zijn derde huwelijk bezig is’

Bent u monogaam? Lijkt u op uw moeder? Wanneer was u het gelukkigst? Het is een greep uit de intieme en onthullende vragen – gebaseerd op de questionnaire van Marcel Proust – die ruim achthonderd Nederlanders sinds 1997 hebben beantwoord in de rubriek ‘Zelfportret’ in HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

In het boek Zelfportret – Persoonlijke vragen aan negentig Bekende Nederlanders zijn de negentig beste, verrassendste, inspirerendste zelfportretten geselecteerd en in chronologische volgorde gezet. Op onze website lichten we zes bijzondere edities uit, waaronder deze met Sylvia Witteman van 6 januari 2006, opgetekend door Renate van der Zee.

Wat is uw huidige gemoedstoestand?
Beetje brak en breekbaar, want je treft me tijdens de feestdagen en ik zit hier al twee dagen met de hele familie te zuipen.

Wie zijn uw helden?
Reve, Elsschot en Carmiggelt.

Aan wie ergert u zich?
Aan de Nederlandse televisie. Toen ik terugkwam nadat ik een tijd in Berlijn had gewoond, was het eerste wat ik zag de klisma-show van Patty Brard. Ik dacht dat het een parodie was. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Lijkt u op uw vader?
Tot mijn spijt wel, want hij is een egocentrische oude zuiplap die aan zijn derde huwelijk bezig is. Nee, hij vindt het niet erg dat ik dit zeg, want hij heeft wel gevoel voor humor. 

Wat zijn uw dagdromen?
Buiten wonen met een moestuin, een varken en kippen. Een echte dagdroom, want ik peins er natuurlijk niet over echt zo te gaan leven. 

Wat is uw grootste angst?
Dat ik kanker krijg. 

Wat is uw grootste ondeugd?
De drank. Ik probeer het op vier glazen per dag te houden, dat vind ik nog wel kunnen. 

Lees het gehele interview in Zelfportret – Persoonlijke vragen aan negentig Bekende Nederlanders, samengesteld door Felix Huygen en Nick Muller.