Spring naar de content

Anno 2022 op zoek naar een energiecontract? Hier moet je op letten!

Wanneer het gaat om de vaste kosten in een huishouden, dan zal de kostenpost energie het afgelopen jaar waarschijnlijk de meest besproken kostenpost zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

 Dit heeft met name te maken met het feit dat de energieprijzen enorm hard gestegen zijn het afgelopen jaar. Zo hard zelfs, dat de politiek zich genoodzaakt voelt om in te grijpen. Zo krijgt ieder gezin dit jaar een extra korting op de energierekening. Omdat de energieprijzen zo torenhoog zijn, is het extra belangrijk om goed te vergelijken voordat je overstapt. Het kan je normaal namelijk al tientallen euro’s schelen, maar dit jaar gaat het al snel om honderden euro’s. Zeker de moeite waard dus! Benieuwd waar je op moet letten tijdens het zoeken van een energiecontract? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Duur contract

Juist in tijden waarin de prijzen hard stijgen is het extreem belangrijk om op de duur van de energiecontracten te letten. Je wilt immers een zo kort mogelijk contract afsluiten als de prijzen erg hoog zijn. De kans dat de prijzen na bijvoorbeeld een jaar een stuk lager zijn, is namelijk behoorlijk groot. Zorg er dan ook voor dat je nieuwe energiecontract een looptijd heeft van maximaal een jaar. Zo kun je hopelijk over een jaar weer profiteren van de gedaalde prijzen van energie. Het is natuurlijk geen gegeven dat de prijzen weer zullen dalen, maar dit is wel de consensus!

Groene of grijze energie?

Veel mensen zijn, als het om energiecontracten gaat, op zoek naar groene energie. Dit is immers energie die beter is voor het milieu en je ecologische voetafdruk dan ook beduidend verminderd. Als we de afgelopen jaren iets over de energiemarkt hebben geleerd, dan is het misschien wel dat groene energie niet altijd zo groen is als je denkt. Er zijn helaas tal van voorbeelden aan te wijzen waarin grijze energie als zijnde groene energie verkocht is. Let hier dan ook goed op tijdens het afsluiten. Je kunt in de kleine lettertjes van een contract vaak precies lezen of de stroom wel zo groen is als dat de maatschappij beweert. Gelukkig zijn er ook maatschappijen waarbij je je hier geen zorgen om hoeft te maken. Bekijk bijvoorbeeld eens de mogelijkheden van Pure Energie!