Spring naar de content

Industriële interieurs populair in 2022

Steeds meer Nederlanders kiezen bij het inrichten van hun woning voor een industrieel interieur.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Sommige vervangen alle meubels en leggen een nieuwe vloer, terwijl anderen slechts enkele industriële elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een metalen wanddecoratie of grote stalen hanglamp boven de eettafel van eikenhout. Industriële accessoires geven de ruimtes thuis een stoere tint. In bedrijfs- en winkelpanden laat men de industriële interieurstijl terugkomen door bijvoorbeeld te kiezen voor een stoere, metalen trap in het winkelpand. Niet alleen past dit type trap bij de laatste interieurtrends. Ook is een metalen trap bijzonder duurzaam. Het materiaal slijt over het algemeen minder hard dan bijvoorbeeld een houten trap.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Verschillende vormen van wanddecoratie

Zoals reeds genoemd werd, hoef je niet het volledige interieur te vervangen om ruimtes een industriële uitstraling te kunnen geven. Naast de keuze voor een metalen wanddecoratie, bijvoorbeeld in de vorm van een bizon- of buffelkop van zwart staal, zijn er tal van andere soorten wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld ook aan een mooie stalen wandlamp. Ook een aantal stoere houten plankjes met lederen dragers staat vaak mooi bij een industrieel ingerichte ruimte. Het leuke aan de stalen figuren voor aan de wand, is dat deze in tal van verschillende soorten worden aangeboden. In de woon- of werkkamer kies je voor de stoere bizonkop, terwijl je in de kinderkamer wellicht liever een kat of bijvoorbeeld een stalen panda ophangt. 

Donkere kleuren in huis met industriële stijl

De metalen objecten voor aan de wand komen het beste tot hun recht, wanneer je deze bijvoorbeeld op een donkergroene of donkerblauwe wand hangt. Een industrieel interieur bestaat vaak uit een combinatie van verschillende donkere kleuren. Om de ruimte niet té donker te maken, kun je de donkergroene kleur op de wand combineren met een aantal grote kamerplanten. Planten hebben vaak iets lichter gekleurde bladeren. Het zorgt voor een fraai contrast! Ook een eikenhouten tafel met een zwart stalen frame past goed in een industrieel ingerichte woning. Het eikenhouten blad zorgt, net als de kamerplanten, voor het nodige contrast. Daarbij is het belangrijk om voldoende lampen in huis te gebruiken. Denk voor het daadwerkelijk inrichten van de ruimtes in huis na over een passend lichtplan. 

Accessoires en meubels vaker online besteld

Consumenten kopen hun accessoires voor thuis steeds vaker online. Er zijn een groot aantal webwinkels, die accessoires en meubels verkopen. Sommige winkels richten zich specifiek op industriële stalen accessoires en meubels, anderen bieden een assortiment met accessoires in verschillende stijlen. Je hebt de producten vaak al enkele dagen later in huis. Het voordeel van het online bestellen van accessoires en meubels is de ruimere keuze die je er hebt. In een woonwinkel wordt vaak maar een deel van het beschikbare assortiment getoond.