Spring naar de content
bron: pexels

Is 2022 nog steeds interessant voor investeren in crypto?

Als je het nieuws de laatste jaren een beetje hebt gevolgd, weet je als geen ander dat de interesse in Bitcoin enorm is gestegen. Sinds het begin van de coronacrisis heeft menig Nederlander een investering in crypto gedaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Inmiddels hebben meer dan 1,2 miljoen Nederlanders crypto, waarvan de helft minder dan € 500 erin investeert. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Ipsos. Is 2022 nog steeds interessant om te beginnen met crypto? En waar moet je nog meer op letten bij beleggen met Bitcoin of andere altcoins?

Flinke groei in aantal beleggers door pandemie

Om te kijken of crypto een aanrader is voor 2022 is het goed om eerst te kijken naar de jaren hiervoor. Er is namelijk een duidelijke reden aan te wijzen waarom de interesse in Bitcoin en andere altcoins binnen korte tijd gestegen is. Corona heeft ervoor gezorgd dat we allemaal voor een bepaalde tijd ons dagelijks leven anders in zijn gaan delen. De ene lockdown was nog niet klaar of er stond alweer een nieuwe lockdown voor de deur. Vanuit het niets moest men veel thuis blijven, waardoor er minder geld werd uitgegeven. Tegelijkertijd zagen ze dat het heel goed ging op de cryptokoersen; sinds het begin van de pandemie was daar een stijgende lijn te zien.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

Met extra geld op de rekening besloot menig Nederlander vervolgens om de stap te wagen. De koersen bleven gedurende de pandemie maar stijgen en de berichtgeving omtrent crypto bleef positief. Wat hierbij ook meegerekend moet worden, is het feit dat de spaarrente momenteel heel laag ligt. Dat houdt in dat je vrijwel niets tot niks krijgt voor spaargeld dat je op de bank laat staan. De kans is in veel gevallen zelfs groter dat je er meer mee verdient wanneer je het stopt in crypto – mits je natuurlijk op de hoogte bent van hoe crypto precies in elkaar steekt. Al die factoren samen bieden de juiste basis om een kijkje te nemen in de cryptowereld.

Wat je moet weten over investeren in crypto

Veel beginnende beleggers vragen zich af of ze binnen korte tijd flink geld kunnen verdienen aan hun inzet in cryptocurrency. Het antwoord daarop is: over het algemeen niet. Beleggen in crypto is het meest rendabel wanneer je belegt voor de langere termijn. Dat betekent dat Bitcoin kopen alleen met geld moet worden gedaan dat voor een tijd gemist kan worden en dat je dus niet meteen nodig hebt. Uit de praktijk in het verleden blijkt namelijk dat de waarde van Bitcoin en andere munten door de jaren heen is gaan stijgen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je inzet de ene dag ineens heel veel waard is of dat de waarde ervan juist enorm is gekelderd.

Het is belangrijk om op zo’n moment niet in volle emotie te handelen, maar om vast te houden aan een duidelijke strategie waarmee je op de langere termijn geld kunt verdienen. De waarde van de Bitcoin is tegenwoordig niet voor niets zo hoog; daar zijn veel pieken en dalen aan vooraf gegaan. Feit is echter wel dat de Bitcoin ooit begon met een waarde van € 0. In 2010 werden er zelfs twee pizza’s afgerekend met 10.000 Bitcoin. Dat is nu niet meer voor te stellen nu je weet dat één Bitcoin al meer dan € 38.000 (maart 2022) waard is. Experts verwachten dat de Bitcoin en andere crypto de munt van de toekomst gaat worden, dus het kan zeker geen kwaad om je daar nu al op voor te bereiden.

Crypto in 2022: wel of niet investeren?

Daarom wordt het zeker aangeraden om in 2022 nog te starten met investeren in cryptocurrency, mocht je daar geld voor over hebben en mocht je interesse daar liggen. Meerdere traders, brokers en professionals op het gebied van crypto verwachten dat 2022 een interessant jaar gaat worden voor de koersen. Dat is het eigenlijk nu al; door de aanvallen van Rusland in Oekraïne zien we veel ups en downs op de Bitcoin koers. Je weet nooit wat er nog meer gaat gebeuren en wat daarvan van invloed is op de cryptokoersen. Dat is het enige ‘nadeel’ aan investeren in dit virtuele geld; het is ontzettend volatiel.

Neem je dat echter mee in je achterhoofd wanneer je start met beleggen in crypto dan is dit jaar absoluut een goed moment om ermee te beginnen. De afgelopen jaren hebben de stijgende koersen veel bewezen. Grote kans dat het de komende tijd alleen maar beter zal gaan op de verschillende koersen. Onthoud hierbij dat het de ene dag beter kan gaan dan de andere dag én dat je niet met geld moet beleggen dat je direct nodig hebt. Pas dan is beleggen in Bitcoin of een andere cryptomunt leuk en spannend te noemen en belangrijker: rendabel.