Spring naar de content

HP/De Tijd gaat zelfstandig verder

Na 31 jaar als weekblad en vervolgens maandblad onder de vleugels van moederconcern Audax te hebben geopereerd, zal HP/De Tijd zelfstandig verdergaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Het blad is een icoon onder de Nederlandse tijdschriften en een voorvechter van persvrijheid. HP/De Tijd wist moeilijke tijden te doorstaan dankzij de onvoorwaardelijke steun van Audax’ pater familias Jacques de Leeuw en zijn zoon en opvolger Hubert de Leeuw. Zowel Audax als de familie De Leeuw zijn voorvechter van het vrije woord. Ze hechten groot belang aan een breed en gevarieerd medialandschap, met daarin een nadrukkelijke plaats voor gedrukte media. Dit is van grote betekenis voor een goed functionerende democratie.

Maar Audax ontwikkelde zich de laatste jaren meer en meer tot een logistieke en retailorganisatie en daarin past geen rol meer als uitgever van een opinieweekblad. Hubert de Leeuw heeft Stichting Het Vrije Woord opgericht en financieel mede mogelijk gemaakt, en in goed overleg met hoofdredacteur Tom Kellerhuis wordt HP/De Tijd daar ondergebracht. De overgang moet nog geformaliseerd worden, maar van deze heuglijke ontwikkeling willen Audax en Stichting Het Vrije Woord nu al melding maken. Hubert de Leeuw: “Met deze stichting zonder winstoogmerk zullen alle inkomsten toekomen aan de gedurfde en onderscheidende kwaliteitsjournalistiek die HP/De Tijd zo kenmerken.”

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Hoofdredacteur Tom Kellerhuis: “In moeilijke en onzekere tijden is kritische en onafhankelijke journalistiek van nog groter belang om de wereld te duiden en de problemen die op ons afkomen beter te begrijpen. We zullen niet schromen om kwalijke zaken onder de aandacht te brengen, en onze politici en gezagsdragers te controleren en te confronteren, zowel in ons papieren maandblad als op hpdetijd.nl. We zullen als tegenmacht kritisch informeren over hete hangijzers en trends, met goedgeschreven stukken en analyses door een geweldig team van onafhankelijke journalisten, fotografen, illustratoren en columnisten die zich in de loop van tientallen jaren aan ons verbonden hebben. Kwaliteitsjournalistiek is niet alleen een kostbaar, maar ook breekbaar goed in onze broze democratie. Wij gaan met hernieuwde energie en vol journalistieke moed voorwaarts en danken Audax en de familie De Leeuw voor de steun en samenwerking in de afgelopen 31 jaar.”