Spring naar de content

Schoner en gezonder drinkwater met een waterfilter

De mens is altijd op zoek naar manieren om het leven te verbeteren en gezonder of comfortabeler te leiden. Het drinkwater in Nederland wat uit de kraan stroomt is in principe veilig, maar is veilig ook gezond en verantwoord?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

 Nederlandse waterzuiveringsbedrijven werken namelijk volgens bepaalde normen en richtlijnen voor het zuiveren van water voor veilige consumptie. Toch betekent dit niet dat ons kraanwater volledig vrij is van schadelijke stoffen. Maar hoe zuiver je dan het beste drinkwater? Dankzij de uitvinding van het waterfilter lijkt hier een mijlpaal in bereikt te zijn. De populariteit van dit hulpmiddel in het huishouden lijkt flink te groeien. Het zou kunnen bijdragen aan het filteren en zuiveren van zware metalen en bacteriën uit het kraanwater.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Word met één click op de doneerknop donateur en steun daarmee de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd.

Doneren

De populariteit van waterfilters lijkt flink toe te nemen, wat ook in het nieuws zichtbaar is. Volgens de fabrikanten zuiveren ze kraanwater van zware metalen en bacteriën. Laten we de som eens op de proef nemen en de mogelijkheden die een waterfilter biedt onder de loep nemen.

Waarom is gezond water belangrijk?

Ons lichaam bestaat voor maar liefst 70% uit water. Dit betekent dat ons lichaam voor het meest uit water bestaat. Het is het hoofdbestanddeel van ons lichaam en elke cel die onderdeel van ons lichaam is. Niet alleen onze cellen bestaan voor een groot deel uit water, maar ook ons bloed en lymfe vloeistof, de ruimte tussen onze cellen, zit water. Kort gezegd heeft ons lichaam water nodig om cellen, weefsel en het orgaan goed te hydrateren om zodoende gezond te leven. Dankzij de vloeistoffen die ons lichaam bevat, worden we in staat gesteld om afval/gifstoffen af te voeren door te zweten of plassen. Om deze reden is het een noodzakelijk iets om het lichaam te voorzien van gezond en schoon drinkwater.

Waarom water zuiveren?

De wereldpopulatie stijgt almaar en daarbij verbruiken we steeds meer water en drinkwater. Dit leidt tot grotere uitdagingen op het gebied van het reinigen van het water. Ons drinkwater wordt steeds meer vervuild. De verontreiniging van ons grond- en oppervlaktewater in Nederland wordt groter. Het wordt voor de waterbedrijven dan ook steeds meer een uitdaging om fatsoenlijk drinkwater te faciliteren voor de bevolking. Zelfs je eigen waterleiding draagt in bepaalde gevallen bij aan de vervuiling.

Om deze redenen zijn er middelen ontworpen voor het nazuiveren van kraanwater in huis zoals een waterfilter.

Het kan voordelen opleveren zoals:

  • Zachter drinkwater wat minder kalk bevat wat de levensduur van keukenapparatuur bevordert.
  • De smaak van het water verbeterd doordat het ongewenste smaak- en geurstoffen filteren kan.
  • Verontreiniging zoals lood, medicijnresten of pesticiden worden verwijderd uit het water.
  • Doordat het water minder belastend voor het lichaam is, bevorderd het je gezondheid en raak je optimaal gehydrateerd.

Indien de wens bestaat om het water in huis wat uit de kraan komt nog extra te filteren, kunnen waterfilterkannen hierbij ook helpen. Door het vullen van een filterkan met kraanwater en deze vervolgens aan te zetten. Wordt je kraanwater binnen een mum van tijd gezuiverd tot 100% zuiver en gezond water.